cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Govern i Consell estudien formar part de l'Institut Ramon Muntaner

La institució pretén fomentar la investigació i difusió de la cultura

La Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, que agrupa més de noranta centres comarcals i locals, dels quals cinc són de les Illes Balears, es reuní ahir amb membres del Govern balear i del Consell de Mallorca per proposar-los formar part del patronat de l'Institut Ramon Muntaner, organisme creat per la Coordinadora i la Generalitat de Catalunya al 2003.Els objectius de l'Institut són, fonamentalment, donar suport i difondre els projectes d'investigació i de difusió cultural dels centres i instituts d'estudis dels territoris de parla catalana i fomentar el treball en xarxa dels integrants de la corporació.

Els representants illencs dins aquesta coordinadora són, avui per avui l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), la Societat Arqueològica Lul·liana, l'Institut d'Estudis Eivissencs, l'Institut Menorquí d'Estudis i l'Institut d'Estudis locals 3r Mil·lenni d'Alaior. Aquesta entitat du a terme, des de la seva creació el 1992, la coordinació entre els centres d'estudis locals i comarcals amb la impulsió de nombrosos projectes d'una remarcable aportació a la cultura catalana.

La Coordinadora, que impulsa a través dels diferents centres d'estudis comarcals i locals la cultura a peu de carrer, tingué una trobada ahir amb el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Sebastià Serra, i el Secretari General del mateix, Xavier del Hoyo, que, com a entitat membre de la junta de l'esmentada Coordinadora, analitzaren les mancances i les properes actuacions de l'IEB s favor de la llengua catalana. Sebastià Serra i Del Hoyo foren presents a la reunió que mantingueren els representants de la Coordinadora i l'Institut Ramon Muntaner amb el secretari de Presidència del Govern, Pere Llinàs, i posteriorment amb el director insular de Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, Pere Fullana. L'objectiu d'aquestes reunions fou exposar a les autoritats la tasca a favor de la llengua catalana que fan els diferents centres d'estudis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.