algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

«Tropa de élite», un retrat de la corrupció policíaca a les «favelas», guanya l'Ós d'Or a la Berlinale

El jurat apostà pels joves representants del cinema llatinoamericà en diferents categories

La pel·lícula brasileroargentina Tropa de élite, de Jose Padilha, va guanyar ahir l'Ós d'Or de la Berlinale, festival en el qual el mexicà Fernando Eimbcke es va endur el premi Alfred Bauer i el de la crítica internacional, Fipresci.

El jurat del festival, presidit pel director grec Constantin Costa Gavras, apostà així doblement pel cinema llatinoamericà i en premià dos joves representants. La cinta de Padilha és un retrat de la corrupció i de la violència policíaques a les favelas de Rio de Janeiro, centrada en un cos especial d'elit que participa en una operació de neteja amb motiu d'una visita del papa Joan Pau II, el 1997.

La pel·lícula arriba amb el suport de producció que suposen els germans Weinstein, coneguts per haver fundat Miramax l'any 1979, venuda a Disney a principi dels 90, i per haver llançat films de Quentin Tarantino i de Michael Moore. La pel·lícula d'Eimbcke, de tall més intimista, segueix un al·lot de 16 anys que va per tota la ciutat a la recerca de recanvis d'automòbil, mentre tracta de superar el dolor per la pèrdua del seu pare.

El premi Alfred Bauer es creà en memòria del fundador de la Berlinale, en reconeixement de perspectives i maneres noves de veure el cinema.

Els altres dos grans guardons se n'anaren cap als Estats Units, ja que el documental Standart operating procedure, d'Errol Morris guanyà l'Ós de Plata del gran premi del jurat, mentre que el corresponent al millor director va ser per a Paul Thomas Anderson, per There will be blood. El film de Morris, el primer documental que competeix en la Berlinale, tracta de les tortures de presos iraquians a Abu Ghraib, mentre que el d'Anderson se centra en el naixement del capitalisme petrolier.

L'Ós de Plata per a la millor actriu es va concedir a Sally Hawkins, per Happy-Go-Lucky, del director Mike Leigh, i el corresponent al millor actor va ser per a l'iranià Reza Najie per Avaze Gonjeshk-ha, de Majid Majidi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.