cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

La «Carmen» de Sara Baras, amb música de Joan Valent, aterrarà també a Palma

L'espectacle de flamenc obrirà la XIII Temporada de Ballet, que tindrà lloc a l'Auditòrium

Serà el dia 6 i 7 de juny quan Joan Valent tornarà a la seva terra per mostrar el talent que l'ha duit a viatjar per tot el món. I ho farà en un registre en el qual no el tenim gaire acostumat, però no per això deixa de brillar amb llum pròpia. 'espectacle Carmen, de la companyia de ballet Sara Baras, arribarà a Ciutat dins la gira internacional de tres anys, que s'encetà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el passat 2 de setembre.

Carmen de Sara Baras fusiona el flamenc més pur amb una composició simfònica creada i dirigida per Joan Valent, amb reminiscències del que, en el seu dia, fou l'òpera de Bizet. Tot i que en la seva estrena a Barcelona gaudí de la participació en directe de l'Orquestra de l'Acadèmia del Teatre del Liceu, a Palma la música simfònica estarà gravada però provindrà de l'enregistrament al Liceu, que dirigí, amb grans aplaudiments, el músic mallorquí.Aquesta versió de Carmen és l'adaptació al flamenc de la novel·la de Prosper Mérimée. El ballet es planteja com un evocació de la força del gest i del ball, per mostrar l'essència expressiva del flamenc: tant el cant com el ball. La línia argumental fuig bastant de la descrita per Mérimée, tot i que la passió, el desengany i la tragèdia hi són ben vigents mitjançant el moviment

La gira de Carmen tindrà una aturada els propers 11 i 15 de març a Cadis, terra natal de Baras, i emprendrà l'abril una gira per Llatinoamèrica.Aquest espectacle obrirà la XIII Temporada de Ballet de l'Auditòrium, que enguany i gràcies a la nova col·laboració del Consell de Mallorca, que s'afeigeix així a la del Govern i l'Ajuntament, amplia el seu nombre d'espectacles a set, en lloc dels sis habituals.Entre la resta d'oferta d'aquesta nova temporada, hi destaquen, entre d'altres, el ballet japonès Tokyo Asami Maki Ballet, amb la ballarina espanyola Lucía Lacarra; el Ballet de Sant Petersburg, que interpretarà Anna Karenina; o el Ballet de l'Òpera de Burdeus amb una gala d'Estrelles. Tampoc no hi faltarà el ja habitual Victor Ullate, que serà l'encarregat de tancar la temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.