algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Pep Tosar canta els poetes illencs a l'espectacle «Mallorca vers a vers»

El projecte es representarà en el marc del cicle «Poesia en escena»

«Esperem crear el clima perfecte amb la melodia i, sols llavors, entra la veu», explicà ahir l'actor Pep Tosar, en la presentació de Mallorca vers a vers, que s'estrenarà al Teatre Principal de Palma demà a les nou i mitja, en una única funció. «Per això, mai recit els poemes de la mateixa manera, perquè el resultat depèn de la nostra connexió», afegí l'intèrpret.

D'aquesta manera, l'espectacle es nodreix de «l'ortodoxia del jazz» i deixa espai a una improvització mesurada, malgrat que els textos i la base musical siguin sempre els mateixos. «Es tracta de poetes i de poemes molt representatius de Mallorca», afirma Tosar, fent referència a la selecció de textos com La relíquia, de Joan Alcover; Lo pi de Formentor, de Miquel Costa i Llobera; Croquis artanenc, Rafael Ginard; Ronda amb fantasmes, de Baltasar Rosselló-Pòrcel; o Invitació a la dansa de la mort, de Josep Maria Llompart de la Penya.

Però, aquests no són els únics, perquè Pep Tosar també facilita la seva veu a M'estic posant de tu, de Miquel Àngel Riera; Cinc minuts amb tu, de Damià Huguet; Notes de l'autor, Els diumenges a la tarda i Amor pur, de Miquel Bauçà; Diàleg dels morts i Lisèrgia, d'Andreu Vidal; Homicidis, de Joan Palou; o Terrasseta de Sòcrates i Testament, de Blai Bonet.

Acompanyat per la pianista Maria Lorea, que també cantarà algunes de les peces incloses a l'espectacle, Pep Tosar s'atrevirà demà a fer algunes intervencions amb la guitarra, que el director del Teatre Principal, Joan Arrom, definí com «un factor sorpresa per al públic que prové de la qualitat que sempre ofereix Tosar i, a la qual ens té acostumats». L'espectacle Mallorca vers a vers és «un risc», afirmà Arrom, «ja que és l'estrena d'un projecte creat a posta per tal de participar en el cicle Poesia en escena i que ha anat evolucionant fins al que és ara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.