cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Les novetats editorials demostren la bona salut del sector a les Illes Balears

Les empreses editores locals tenen un important nombre de propostes lectores per al 2008

78314
La música a Balears s. XIX.

Segons el Baròmetre d'Hàbits de lectura i compra de llibres 2007 realitzat per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, les Balears superen la mitjana lectora estatal. Un fet, aquest, amb el suport de la bona salut del sector editorial local, que ja té a la impremta les novetats previstes amb vista a aquest 2008.D'aquesta manera, l'editorial El Gall editarà Els ulls i la mirada, de Blai Bonet, i les traduccions Apoema, d'E. E. Cummings; Ahir no et vaig veure a Babilònia, de Lobo Antúnez; Digues-li són, d'Henry Roth; i l'obra guanyadora del premi Pollença de l'any passat, Ocell de mar endins, d'Anna Cervantes.

Mentre Miquel Font Editor acaba de treure una obra sobre la figura de Jovellanos i l'obra Mallorca vista pels escriptors, de Miquel Ferrà, la col·lecció Poesia de Paper d'Edicions UIB, es veurà ampliada amb Hace ya muchos sueños, de Cándido Ballester, i Poemas, de Jesús Fernández Palacios.

Dolmen Editorial ens endinsa en el món del còmic publicant Cabezón Jones, d'Enrique Vegas, i Jacaranda, de Shiriagari Kotobuki. Per als lectors de novel·la gràfica, Josep Busquet i Pere Mejan, han preparat La Revolución de los Pinceles.

Per la seva banda, Edicions Documenta Balear durà a les llibreries La narrativa insular del segle XX, de Pilar Arnau; La música a les Balears en el segle XIX, de Josep-Joaquim Esteve; El crèdit del discurs filòsòfic, de Sebastià Trias i la Propagació de l'Estiu, de Jaume Vicens.

La col·lecció Balenguera de Poesia de l'Editorial Moll inclourà El martiri de Sant Sebastià, de Gabriele d'Annunzio i Les randes del paradís, de Raquel Casas. L'empresa treurà al carrer, a més, De la inexistència d'Espanya, de Juan Pedro Quiñonero; Entre Cavorques i Albió. Dietari d'un lector, de Bartomeu Fiol; i les reedicions de Tónio Kröger, de Thomas Man, i d'Història de les Illes Balears, de Miquel A. Casasnoves. Moll publicarà també, per als més infants, Les aventures d'en Tres i Mig.

D'altra banda, Lleonard Muntaner acaba d'editar Historias de la Almudaina, de Gabriel Llompart; L'art Gòtic a Mallorca, de Tina Sabater; i Remeis amatoris. Bruixes davant la Inquisició de Mallorca en el segle XVII. A més, prepara (Re)pensar el nacionalisme a Mallorca, de Bernat Joan Marí; i La construcció d'una identitat, de Joan Mas i Vives.

Hiperbòlic publicarà, finalment, les tres obres premiades amb el seu guardó: Un minut al paradís, de Joan Serra; Estudi de la xarxa de dominis de les Illes Balears, de Rut Garí; La descoberta del patrimoni.Viatgers decimonònics i patrimoni historicoartístic a les Balears, de Francesca Tugores; i Diabolus in musica: formes de pecat i redempció a la iconografia musical del romànic hispànic, de Francesc Vicens. Per últim, l'editorial Ensiola editarà enguany, Jardins d'altri, de Climent Picornell, i les les traduccions Tartarí de Tarascó, d'Alphonse Daudet; La bonifàcia, de Charles Baudelaire; i Les Màximes de La Rochefoucauld. Les traduccions, les portades de les quals encara se gesten, són fetes per Santiago Rusiñol, Narcís Oller i Gabriel Sampol, respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.