algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
11°

El «Tirant lo blanc» del segle XXI

El Teatre del Mar presenta la segona obra del cicle Teatre i literatura

El Teatre del Mar presenta la segona de les obres, i l'única de producció pròpia, del cicle Teatre i literatura. Ofereix un seguit de tres representacions adreçades a alumnes de tercer i quart d'ESO i de Batxillerat, que se succeeixen al llarg del curs escolar.El cicle, que va començar el mes de desembre passat amb la representació del Lazarillo de Tormes, continua de l'11 al 15 de febrer al Teatre del Mar amb una versió actual de Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. El cicle es clourà enguany amb Mirall Trencat de Mercè Rodoreda, que pujarà a l'escenari del teatre del 14 al 18 d'abril.

Tirant lo Blanc és una producció de Produccions del Mar i Tornaveu que proposa un exercici d'imaginació, ja que situa aquest clàssic de cavalleries en un moment de l'actualitat, a les portes d'un institut.Sota la direcció de Txell Roca, els actors Nel·lo Nebot, Carol Linuesa i Estela Martínez narren les aventures amoroses i cavalleresques del cavaller Tirant amb un llenguatge molt entenedor i actual. Tirant, Carmesina i Plaerdemavida es veuran embolicats en amors, intrigues i passions pròpies, tant del segle XV com del XXI.

L'obra, que es va estrenar el mes de desembre a València, arriba al Teatre del Mar per representar-hi 17 funcions. Tot seguit el muntatge viatjarà a Menorca, Eivissa i Formentera, on realitzarà set funcions més. Un total de 47 centres educatius veuran les representacions a les Illes. Concretament, més de 3.700 alumnes de les Calears gaudiran d'aquest clàssic de cavalleries duit al teatre.

Teatre i literatura és un projecte que, amb més de deu anys de vida al Principat, arribà al Teatre del Mar el 2005 i, després de tres anys, comença a consolidar-se.El cicle té com a objectiu dur al teatre els textos que apareixen com a lectura al currículum escolar d'ESO o batxillerat «amb l'objectiu d'apropar el món de les arts escèniques als joves i fomentar la lectura», assenyalà la gerent del Teatre del Mar, Aina Salom. «Després de les representacions té lloc un debat entre alumnes i actors on es discuteixen aspectes de l'obra, del text o dels personatges, entre d'altres», afegí Salom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.