algo de nubes
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

El millor fotoperiodisme es pot veure a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa

La Caixa exposa 70 fotografies del Fotopres 07, entre les quals n'hi ha del mallorquí Pep Bonet

Records sense memòria. Aquesta és la història de María Canelo, malalta d'alzhèimer i padrina de la fotoperiodista Elisa González. Una història explicada per mitjà de 16 fotografies en color plenes de tendresa i de por. Imatges d'un ble de cabells, d'una mirada perduda o d'una mà engalavernada que serviren a Elisa González (Madrid, 1978) per guanyar el primer premi del concurs Fotopres 07 i que, a partir d'avui, es poden contemplar a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa, en una mostra organitzada per la Caixa.

El segon premi fou per a la catalana Lorena Ros, que volgué recuperar amb la seva càmera la història d'homes i dones que, durant la seva infantesa, patiren abusos sexuals. L'obra, titulada En aquell lloc..., fotografia els seus protagonistes i els transporta de nou als escenaris on patiren els fets monstruosos que han acabat marcant la seva vida.

També hi podem trobar Third World Cup, del mallorquí Pep Bonet, mereixador del tercer premi amb aquesta sèrie fotogràfica sobre un campionat de futbol entre infants mutilats per les mines antipersona a Sierra Leone. La mostra, de 70 fotografies, es completa amb les històries de sis joves fotoperiodistes que foren becats en aquesta edició del certamen, iniciat el 1982, amb l'objectiu de donar prestigi a la feina dels fotoperiodistes i fer-la sortir a llum. Fotopres 07 es pot veure a Valldemosa fins dia 9 de març i recorrerà les Balears fins el 2009.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.