algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Mor a 91 anys Maharishi Mahes, qui fou guia espiritual dels Beatles

A principi dels setanta va impartir classes de meditació a Mallorca

Maharishi Jogi, fundador del moviment per a la meditació transcendental i guia espiritual dels Beatles, morí despús-ahir a 91 anys a Viodrop, Holanda. A Maharisi, li devem la vinguda a Mallorca de John Lennon i de la seva segona dona, Yoko Ono, per assitir als cursos que impartia el gurú a Cala Millor. Fou l'any 1969 i ambdós s'emparaven en la incògnita, ja que no varen ser descoberts pel gran públic. Un any després, també d'incògnit, Lennon tornà a l'Illa encara que aquesta vegada tot sol. En aquesta ocasió pretenia que Jogi l'ensenyàs a levitar.

Però aquesta no va ser l'única vegada que Jogi va ser a l'Illa, el 1971 llogà un hotel a Cales de Mallorca. Durant la seva estada a Mallorca, Maharishi, que en llengua hindi significa 'gran vident', fou acusat d'evasió de capital quan varen sorprendre un servidor seu a l'aeroport de Palma amb una maleta que tenia cinquanta milions de pessetes.

El solitari místic indi guanyà fama internacional quan els Beatles el visitaren a les muntanyes de l'Himàlaia el 1968 per aprendre les seves tècniques de meditació trascendental.Les imatges dels quatre músics asseguts amb les cames creuades, vestits de blanc i amb garlandes de flors, va fer la volta al món.Després d'ensenyar altres icones dels seixanta i setanta, Maharishi de guanyà adeptes de tot el món, més de cinc milions de persones estudiaren els seus mètodes. Maharishi creà universitats i escoles arreu del món i el seu Partit de la Llei Natural ha fet campanya en una dotzena d'Estats. El mes passat Jogi va deixar el càrrec de director de la seva organització per retirar-se al silenci.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.