algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

La gran col·lecció de «Picassos» arriba a Madrid

El Museu Reina Sofia acull fins al maig les obres procedents de la col·lecció del Museu Picasso de París

Més de 400 obres procedents de la col·lecció del Museu Picasso de París desembarquen al Museu Reina Sofia de Madrid per formar part d'una de les retrospectives més ambicioses que s'han realitzat sobre l'artista malagueny, i que inauguraran avui els prínceps d'Astúries.

Pintures, escultures, ceràmiques, dibuixos, gravats, apunts i una selecció de 20 fotografies documentals de l'arxiu del pintor, s'exposaran fins al 5 de maig al Museu Reina Sofia, des d'on una part d'aquest material anirà després a llocs tan distants com els Emirats Àrabs, Tòquio, el Canadà, els Estats Units, Finlàndia, Rússia i Austràlia.

Aquestes obres, moltes de les quals procedeixen de la col·lecció personal de l'artista i de les quals no es volgué desprendre mai en vida, s'exposen fora del museu parisenc aprofitant les obres de reforma i d'ampliació que es desenvolupen actualment al centre, i que el mantindran tancat al públic des de gener de 2009 fins a la tardor de 2010.

«És el primer cop que surt d'aquest centre de París una quantitat així d'obres, i probablement no es tornarà a repetir fins d'aquí a diverses dècades», subratllava ahir la directora del Musée National Picasso Paris i comissària de l'exposició, Anne Baldassari, segons la qual aquesta mostra «reconstrueix molt bé cada etapa del pintor en tota la seva complexitat».

En aquest sentit, el director nou del Museu Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, assegurà que aquesta retrospectiva és un «regal» i un «diàleg» entre el Museu Reina Sofia i el Museu Picasso de París que reflecteix el «gran manifest pictòric» de l'artista.

Un regal que ha costat al Govern espanyol 3'5 milions d'euros pel préstec de les obres, i 2.052.500.000 euros més en concepte de fiança. «És una generositat del Govern espanyol», assenyalà la directora del Musée National Picasso Paris en relació amb els 3'5 milions d'euros aportats per Espanya, i reconegué que aquests doblers s'utilitzaran per «renovar» el Museu parisenc.«Per mitjà de l'obra de Picasso, repassam la seva biografia i els avatars del segle sempre des de la seva llibertat d'acció», afirmà ahir Borja Villel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.