algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

Fotografia, pintura i música són les noves propostes del Solleric

Dues exposicions i un cicle de concerts de cambra obren el mes

El Casal Sollerich acollí ahir la presentació de diverses manifestacions artístiques que es duran a terme aquests propers dies. A l'acte, que comptà amb la presència de la Regidora de Cultura, Nanda Ramon, s'hi presentaren les exposicions Mapas Abiertos, de fotografia llatinoamericana i La Capilla Sixtina de Javier Arce. L'acte comptà amb la presència del Gerent de l'Orquestra Simfònica de Balears, Gori Marcus, que presentà el cicle «Dissabtes musicals al Casa Sollerich». La presentació donà a conèixer també el catàleg de Bernat Sansó, amb un recull de les obres exposades a la mostra Ateliers a París, 1997-2007, que va tenir lloc al Sollerich la tardor del 2007.

La Planta noble acollirà a partir del dia 5 de febrer Mapas Abiertos. Fotografia Latinoamericana 1991-2002, una mostra itinerant, síntesi d'un catàleg que, arrel d'un acurat estudi d'investigació i un minuciós treball de camp del comissari Alejandro Castellote, plasma la realitat de la fotografia llatinoamericana de la darrera dècada del segle. «Malgrat el catàleg compti amb uns 500 autors, l'exposició que es podrà veure al Sollerich està integrada per dues-centes obres de prop de noranta creadors d'Amèrica Llatina» assenyalà Castellote. «El recull fotogràfic mostra l'evolució i el canvi existent a Llatinoamèrica pel que fa a fotografia des dels anysnoranta fins a l'actualitat» afegí.

Maria Pérez, Roberto Guarcaya, Cecilia Paredes, Fernanda Magallhaes, Luis Molina o Marcos López són alguns dels artistes amb que compta l'exposició, articulada a partir de tres nuclis conceptuals -Rituales de identidad, Escenarios i Històries alternatives-.

Per la seva banda, l'Espai Quatre del Casal Sollerich presenta el darrer treball de Javier Arce, Capilla Sixtina. El ornamento de las masas: duelo de lo dionisiaco y lo apolíneo. Es tracta d'una exposició d'una peça única, un dibuix de grans proporcions realitzat amb retolador i línies verticals damunt paper arrugat i irrompible. L'obra és una «mala còpia» segons Arce, de La Capella Sixtina de Miquel Àngel.

El projecte pertany a la sèrie Dibujos Estrujados, obres mitjançant les quals l'artista s'apropia d'icones de l'art universal per reflexionar «sobre el significat i els usos i els abusos de les grans obres d'art» assenyalà Arce.

El cicle «Dissabtes de Música» està protagonitzat per membres de la Simfònica de Balears, basat en concerts de cambra gratuïts i oberts al públic al pati del Casal. Amb motiu de la Rueta, el primer concert, previst per avui, tindrà lloc dilluns dia 4 a les 20.00 hores. La resta se succeiran els dies 9, 16 i 23 de febrer amb un repertori variat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.