nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Es Baluard inicia el quart any amb «Light Messages» i nova directora

Marie-Claire Uberquoi serà substituïda a la direcció per Cristina Ros

J.N. Palma.

La Comissió Executiva del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard, cessarà aquest dilluns l'actual directora del centre d'art, Marie Claire Uberquoi. En la seva substitució s'anomenarà la comissària i crítica d'art, Cristina Ros.

La decisió es pren coincidint amb el quart aniversari del Museu, amb motiu del qual es va inaugurar ahir l'exposició Light Messages. La mostra, comissariada per Uberquoi, uneix l'obra de Chema Alvargonzález (Jerez, 1960) Bernardí Roig (Palma, 1965) i Daniel Canogar (Madrid, 1964).

Entre altres cares conegudes, a la inauguració hi assistiren escultors com Pep Llambias, Jaume Mir o Joan Cortès, el comissari Pablo Rico i els galeristes Gero Martínez, de Maior, Alberto de Juan, de Max Estrella (Madrid) i Juan Silió (Santander). També va ser present el col·leccionista català Ernest Ventós.

La llum com a element generador d'art és nexe comú de l'exposició temporal que fins i tot el primer de juny uneix a la planta 1 el discurs personal d'aquests tres paradigmàtics artistes d'una mateixa generació. Es tracta d'una mostra amb una gran càrrega visual i conceptual en la qual, a través de l'art tecnològic, s'ofereixen diferents lectures i perspectives sobre la realitat per reflexionar sobre l'home en la societat de la imatge. La llum que atreu o que t'obliga a fugir. El visible o l'invisible que planteja Alvargonzález a Visible, una instal·lació en procés que discorre per alguns espais urbans, entre ells Palma. La solitud i l'angoixa existencial de l'home que explícita mitjançant la figura humana Bernadí Roig i l'al·lusió al materialisme de l'home que planteja Canogar a través de curioses formes visuals integren aquesta mostra en la qual les creacions dels tres artistes articulen un discurs propi i alhora comú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.