algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Inca s'omple d'originalitat a la Rueta

Centenars d'infants desfilaren ahir pels principals carrers de la ciutat en un ambient festiu

M.NADAL. Inca.

Els carrers d'Inca es van convertir ahir en una mar de color, renou i originalitat durant la celebració de la Rueta a la ciutat, que fou molt participativa, ja que gairebé la totalitat de centres educatius sortiren de les aules per participar de la festa.

Faltaven pocs minuts per a les quatre del capvespre quan alumnes i professors es concentraren a la plaça Llibertat per iniciar el recorregut pels principals carrers de la capital del Raiguer.Durant la desfilada, pares, mares, padrins i altres familiars varen omplir de gom a gom els carrers per poder contemplar el pas de la rueta armats amb les seves càmeres fotogràfiques a fi d'immortalitzar els seus petits i les originals disfresses.

Pollastres, gallines i pollets, grangers, dormilecs, cuiners, els protagonistes del musical Grease, vaquers, els personatges de Harry Potter i una infinitat de disfresses desfilaren per la ciutat. Una de les comparses més aconseguides va ser la protagonitzada pels petits alumnes del col·legi La Salle, que varen commemorar els 100 anys del col·legi a Inca disfressats de pissarres i alumnes; o la comparsa titulada Any Jaume I, integrada per bufons, cortesanes, guerrers d'època i, com no podia ser de cap altra manera, amb el rei i la reina.

L'associació de pares i mares del col·legi Ponent, per part seva, varen optar per uns acolorits molinets de vent, mentre que els alumnes del col·legi Beat Ramon Llull posaren la nota reivindicativa a la jornada amb la seva defensa del medi ambient, del mar i de la terra.

El cel amb les seves estrelles, sols i llunes també va ser present a la rueta d'Inca de la mà dels alumnes del col·legi Sant Vicenç de Paül. Tota la rueta va estar animada per comparses, intercalades entre els diferents col·legis, que ballaven al so de la típica música de carnaval. La banda Unió Musical Inquera també va marcar el ritme d'una desfilada en la qual els petits van ser els grans protagonistes. D'aquesta manera, va començar ahir el Carnaval a Inca, que va encetar tot un seguit de dies de color i música a la ciutat de la pell.

A banda d'Inca, la resta de pobles de la comarca també visqueren ahir les seves particulars ruetes, en les quals els infants esdevingueren el centre d'atenció. La festa de les disfresses tot just ha començat amb la rueta del Dijous Llarder, ja que durant aquest cap de setmana tots els pobles de l'illa de Mallorca organitzaran les seves particulars desfilades de fresses.

Com cada any, durant aquest cap de setmana, tots els pobles es vestiran de color i d'imaginació per celebrar la festa en què els més tímids s'atreveixen a posar-se vistoses disfresses. Així mateix es podran veure carrosses i comparses reivindicatives amb temes locals o d'àmbit estatal.Durant el dia de la rua tothom aprofita per manifestar la seva posició en diferents temes socials i amagar-se darrere d'una disfressa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.