algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Felip de Borbó ja n'ha fet quaranta

El príncep no pogué celebrar l'aniversari de manera prevista per la neu al Líban

El príncep d'Astúries entrà ahir en la temuda franja dels 40, malgrat que aquells que el coneixen asseguren que es troba en un dels seus millors moments personals. L'agenda de l'aniversari es va veure truncada pel mal temps, ja que estava previst que Felip passàs el dia al Líban amb els soldats espanyols que hi ha destinats i el temporal va obligar a canviar el viatge per una videoconferència.

Abans, però, de la connexió via satèl·lit, Felip aprofità la presència dels periodistes per donar les gràcies per totes les felicitacions rebudes, i fins i tot féu extensiva aquesta gratitud als mitjans de comunicació pels programes especials dedicats a la seva persona amb motiu del seu 40è aniversari.

Segons confirmaren fonts de la Zarzuela, el príncep celebrà ahir vespre, i en privat, el seu aniversari. Al llarg del dia, l'hereu de la Corona mantingué la seva agenda habitual. Amb el ressò del 70è aniversari del rei a principi d'any i els mitjans de comunicació destacant un 2007 molt complicat pel monarca, el príncep sembla que és l'altra cara de la moneda i que està travessant la millor etapa de la seva vida al costat de Letícia Ortiz i les seves dues filles, Elionor i Sofia.

Com sol ser habitual en aquest tipus de celebracions, tots els mandataris i personalitats polítiques s'afanyaren a fer arribar els seus millors desitjos i felicitacions al príncep Felip. Sense anar més enfora, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el va felicitar ahir de bon matí i per telèfon. Diumenge, Zapatero ja havia publicat una carta oberta en què desitjava al príncep d'Astúries el goig familiar i personal, «i amb ell, a tota una generació que va créixer gaudint d'una democràcia que anava consolidant-se».Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, envià un telegrama de felicitació a un hereu a qui desitjà que «continuàs oferint a la democràcia els seus magnífics serveis».

El president d'Astúries també aprofità l'avinentesa per felicitar el príncep, a la vegada que esmentava que, pel que fa a la successió de la Corona, «les coses han de progressar al ritme adient i encara queda un llarg camí».D'altra banda, la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, aprofità l'aniversari de Felip de Borbó per reclamar que una reforma de la Constitució «posi punt final a la successió de la Corona». Com «tot un referent per la nova generació d'espanyols» el va qualificar el president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, en un telegrama que va enviar ahir a la Casa Reial amb motiu de l'aniversari del príncep. A més, el telegrama de Chaves afegia que «l'hereu al tron d'Espanya constitueix un baluard de la consolidació del sistema constitucional i democràtic en el que s'assenta l'Estat espanyol».Deixant de banda els polítics, foren molts aquells qui felicitaren el príncep al llarg del dia d'ahir, tal com ho féu també el club de futbol de l'Atlètic de Madrid i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), entre d'altres organismes i entitats.

Ara Felip, de qui sempre se n'ha destacat la seriositat, la preparació i la professionalitat, inicia aquesta nova etapa reforçat per una imatge més familiar, que l'ha fet acostar-se a uns ciutadans que es declaren «seguidors de Joan Carles, el seu pare». «En forma, amb ganes de treballar i molt feliç amb la meva família» es va declarar Felip ahir mateix davant els periodistes que li demanaven com afrontava aquests quaranta anys. Han estat molts els analistes que han coincidit en la idea que allò que al principi podia semblar una mesura arriscada, casar-se amb una periodista divorciada, ha resultat un gran encert en termes d'imatge, ja que el fet d'unir la vida amb Letícia Ortiz ha mostrat el vessant més humà i més familiar del príncep. Amb motiu del seu quarantè aniversari, l'hereu de la Corona espanyola va decidir difondre unes imatges entranyables en les quals se'l veu amb la seva família, Letícia, Elionor i Sofia, en una actitud relaxada i vestit de manera informal en una sala de casa seva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.