algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Grosske anuncia un pla director de festes un cop passat Sant Sebastià

Participació Ciutadana vol «repensar» aquest tipus de celebracions

Coses per millorar i també encerts. Aquest és el balanç que el regidor de Participació Ciutadana, Eberhard Grosske, fa de les festes de Sant Sebastià. «Moderadament satisfet», precisà en ser preguntat en un berenar de caire informal amb els periodistes de Cultura dels diversos mitjans. Ara, passada la ràfega de Sant Sebastià, la regidoria de Participació Ciutadana vol fer un replantejament d'aquest tipus de celebracions i crear «un pla director de festes populars, per tal de marcar directrius» a seguir.

Així mateix, la revetla de Sant Sebastià o l'aTIÀfoc foren els temes centrals de la xerrada d'ahir, segurament per la proximitat en el temps, sobre els quals Grosske no fou gaire novedós i procurà no enganxar-se els dits. «Crec que els ciutadans s'han trobat còmodes amb aquests festes de Sant Sebastià», sentencià. Grosske també reconegué punts que es poden millorar, com el concert a la plaça d'Espanya, del qual assegurà que «no m'acaba d'agradar com a alternativa per a la revetla». La plaça Major també podria registrar un canvi ja que, segons assegurà, «admet més marxa».

«Repensar les festes», aquesta fou la paraula més repetida pel regidor, que assegurà que «la feina políticament interessant comença ara», i confessà que «la inèrcia» de la legislació anterior no ha permès al nou equip fer grans canvis. «Cal repensar les festes populars», repetí, i manifestà alhora la voluntat de deixar, quant a aquest tipus de celebracions, «un patrimoni que no sigui de partit, assumible per tots els ciutadans».

L'objectiu més inmediat per ara, en relació amb les festes populars, serà la realizació d'aquest pla director, encarregat en principi a la Comissió de Festes Populars i que haurà de tenir una proposta amb cap i peus amb vista al març, per tal de començar-la a posar en pràctica durant la temporada 2008-09. A més, Cort també preveu dur a terme una «enquesta qualitativa» per copsar l'opinió dels sectors culturals.

La previsió quant a la contractació de grups, per tal d'evitar despeses; cercar espònsors per a algunes activitats tant de Sant Sebastià com de la Rua, la diversitat musical de la revetla amb cartells o la participació de Turisme per tal de promoure determinades festes, foren alguns dels temes també abordats.

Així mateix, Eberhard Grosske se sent «moderadament satisfet» del resultat de les festes patronals. Una temporada, segons el regidor, «de transició i parcialment satisfactòria» que ara cal replantejar-se, o per ventura, baratar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.