algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Jeroni Bosch plasma l'essència de Camarón en una gran escultura

L'obra, que farà vuit metres, es col·locarà a la Fundació del cantant

F. MARÍ. Palma.

Un Camarón amb unes faccions marcades per una vida intensa, tal vegada aquest és el tret més característics de l'escultura de gran format que Jeroni Bosch té en projecte. Després de vuit mesos intensos de treball, l'escultor mallorquí ja ha enllestit la maqueta de l'obra que presidirà la Fundació de Camarón de la Isla al seu poble natal: San Fernando de Cadis.

Aquesta maqueta ha estat creada amb argila i té una alçada de dos metres i mig. L'estil figuratiu que caracteritza l'artista pren relleu en aquesta obra, que més endavant es realitzarà en bronze i que tindrà unes dimensions de fins a vuit metres. «El projecte ja ha sortit publicat en una revista andalusa sobre flamenc, i fins i tot Raimundo Amador hi donà el seu vistiplau en veure l'escultura», explicà ahir l'artista.

Nacut a Manacor, Jeroni Bosch ha anat creant el seu propi estil per mitjà de l'experimentació i el joc de formes. Fa dos anys tancà un cicle amb una exposició a Banyalbufar, en la qual presentava obres de gran format. El llenguatge escultòric ha canviat de vessant i les peces conformen ara un estil més acurat i de format més petit. Així mateix, els detalls i les faccions dels cossos i de les cares continuen sent un tret característic en l'obra de Bosch, que fa només unes setmanes exposà els seus nous treballs a la seva vila natal, un indret on mai no havia ensenyat les seves peces.

Les escultures, abans influïdes pels treballs d'Egon Schiele o de Giorgio Morandi, prenen ara un caràcter més propi de Pablo Emilio Gargallo, un estil d'escultura basat en la creació d'objectes tridimensionals de plaques planes de metall.

«Aquesta és una recerca personal», explicà l'escultor, que assegura que aquests canvis poden venir determibats per diferents aspectes. «Poden ser canvis metamorfològics o simplement estètics. Allò important és la recerca personal de l'expressivitat», sentencià.

Així mateix, tot i el canvi de format, la temàtica, figurativa i envers la dona és encara una tònica en els treballs del manacorí, que en ara es veu truncada en aquesta nova escomesa que prepara sobre el cantaor que revolucionà el flamenc: José Monje Cruz.

Si bé l'escultor encara no té cap data prefixada per concloure la gegant escultura, el cert és que l'obra del mallorquí presidirà la casa de la Fundació Caramón i es podria convertir en la imatge sobre el cantaor que es plasmi no només a l'illa León, que el va veure a créixer, sinó arreu de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.