algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

En tres mesos els espais públics comptaran amb desfibril·ladors

El ministre de Sanitat, Bernat Soria, anuncià ahir que els llocs públics on es concentrin nombroses persones comptaran en uns tres mesos amb desfibril·ladors semiautomàtics que permetran «salvar moltes vides». Aquests aparells d'«ús fàcil», que poden ser utilitzats per personal no sanitari amb tot just uns minuts de formació, s'ubicaran a grans establiments, aeroports, estacions de metro o ferrocarril, estadis esportius i centres de treball, entre altres llocs on es registrin aglomeracions.

Sanitat pretén així posar veda a les 25.000 morts que es produeixen cada any per parades cardíaques a l'Estat espanyol fora dels centres sanitaris, una xifra quatre vegades superior a les morts registrades en accidents de trànsit, puntualitzà el ministre. A més, Soria afegí que quan una persona entra en fibril·lació cardíaca només es disposa de deu minuts per tornar el seu cor al ritme funcional, una cosa que s'aconsegueix amb aquest sistema del qual «no s'ha reportat ni un sol cas negatiu de mal ús».

L'avantatge dels desfibril·ladors semiautomàtics és que detecten per si mateixos si el cor de l'afectat es troba en estat d'emergència i «només prement un botó -comentà- es produeix una descàrrega que li torna el ritme cardíac».«És un procediment molt segur», amb un aprenentatge d'ús «molt fàcil» per a qualsevol persona sense que hagi de ser sanitari, matisà el ministre, que va insistir que aquesta mesura permetrà que moltes persones se salvin de la imminent mort sobtada.

El titular de Sanitat va fer aquestes declaracions abans que es reunís el Comitè de Seguiment i Avaluació de l'Estratègia de Cardiopatia Isquèmica, aprovada pel Consell Interterritorial el juny de l'any passat. Aquesta comissió serà l'encarregada d'elaborar la normativa que regularà l'ús d'aquests desfibril·ladors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.