nubes dispersas
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
33°

Canes, el gran mercat de la música

La quaranta-dosena edició del Midem arriba a la costa Blava del 27 al 31 de gener

90780

La fira congrega un gran nombre d'assistents, expositors i visitants.

L. ACEDO. Palma.
Canes és una ciutat que té regust de cinema però, per una setmana, i a partir de diumenge, Canes es convertirà també en la capital de la música amb el Mercat internacional del disc i l'edició musical (Midem), que enguany arriba a la seva 42a edició. El Midem, que enguany té la Xina com a país convidat i que, com cada any, va precedit pel fòrum Midemnet, en el qual es reflexiona sobre la música, internet i les noves tecnologies, designarà el cantant Peter Gabriel com la personalitat de 2008. La mezzosoprano alemanya Christa Ludwiw serà la convidada d'honor de la fira.

Quant a les activitats que s'hi duran a terme, un total de 98 concerts i 495 artistes se sumaran a les conferències, xerrades sobre l'actualitat musical i premis, entre altres, per materialitzar un festival en el qual enguany augmenta la importància dels artistes independents, com també la rellevància de la música clàssica i el jazz. Entre les novetats de 2008, destaquen els primers Green World Awards, dedicats al reconeixement dels esdeveniments musicals adreçats a la lluita contra el canvi climàtic. També té lloc per primera vegada el Midem Talent Only, dedicat al descobriment i a la promoció d'artistes nou.

Quant a xifres, les que recull anualment el festival mostren la seva importància i transcendència en el món musical. El Midem 2008 es prepara per acollir un total de 9.798 participants, entre els quals 4.634 són empreses relacionades amb el món de la música. Per nacionalitats, la mostra rebrà la presència de professionals i d'experts de 93 països diferents, que es distribuiran en un total de 2.313 expositors. Quant a les dimensions dels espais expositius, els estands del Midem s'estenen en una superfície total de 9.139 metres quadrats, on també tindran cabuda 616 periodistes de 398 mercats diferents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.