algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
32°

Cinc ponències despullen la relació vital entre la dona i la literatura

La UIB ofereix el cicle Dones que llegeixen les dones que escriuen

Per tercera any consecutiu, el Seminari de Dones i Lletres de la Universitat de les Illes Balears (UIB), dependent del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina, inicià el passat dia 15 el cicle de conferències Dones que llegeixen les dones que escriuen. La doctora Alejandra Moreno, presidenta del seminari, afirmà que «encara s'han d'aconseguir moltes coses pel que fa a la situació de la dona a la nostra societat» i, malgrat que és conscient que es duen a terme moltes iniciatives en aquest senit, el grup que presideix i que es creà fa tres anys, «volia aprofundir en el vessant literari dels conflictes de gènere».

Per això mateix, el cicle Dones que llegeixen les dones que escriuren, que durarà fins al proper 20 de maig, està integrat per 5 ponències de caràcter divulgatiu, pensades per a aquelles persones interessades en els estudis de gènere des de la perspectiva de la literatura, en especial l'anglesa. La primera de les conferències celebrades anà a càrrec de la professora del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez i membre del Seminari de Dones i Lletres, Catalina Ribas Segura, que el passat dimarts 15 tractà sobre Literatura immigrant grega a Austràlia. El 26 de febrer, la doctora Pilar Villar Argaiz, de la Universitat de Granada exposarà la ponència Dones i literatura a Irlanda.

La tercera ponència la realitzarà el 18 de març, Irene Pérez Fernández, llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat d'Oviedo. Pérez se centrarà en l'anàlisi literària mitjançant la xerrada Trobar un espai propi dins una nova societat: anàlisi d'«Small Island» (2004) d'Andrea Levy.

El 22 d'abril, Sistema sexe/gènere i polítiques corporals: cossos trans com a cos d'estudi serà el títol de la conferència impartida per Esther Ortega del Consell Superior d'Investigacions Científiques. El cicle es tancarà, finalment, amb Lletres violetes per a la pau: escrivint i llegint sobre dones en zones de conflicte, que llegiran Joana M. Cladera i Marta Fernández el 22 de maig. Les conferències se celebren a l'edifici Ramon Llull al Campus de la UIB amb la col·laboració del Servei d'Activitats Culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.