algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

La versió més clàssica d'Al-Mayurqa, el darrer gran somni de Toni Roig

El Conservatori acollirà divendres un concert amb aquesta peça inèdita de la banda

Toni Roig, fundador i líder d'Al-Mayurqa, tenia dos grans projectes en la seva activitat més immediata. Un era tocar al Palau de la Música, símbol de catalanitat i revolta, i el segon, estrenar al Conservatori la vessant més clàssica d'Al-Mayurqa.

La seva mort sobtada li impedí ser de cos present en aquests dos actes que, un darrera l'altre i seguint les dates previstes d'antuvi, s'han anat fent realitat. El primer fou el 30 de novembre, al Palau de la Música de Barcelona; el segon es farà divendres a vespre amb la presentació d'Al-Mayurqa Clàssic a l'auditori del Conservatori de les Balears, tal com Roig ho concretà un mes abans de la seva mort.

Al-Mayurqa Clàssic és format per diferentes peces clàssiques compostes per Roig al llarg dels anys. «No s'han d'entendre com uns arranjaments de les peces d'Al-Mayurqa, sinó que Roig les reinventà», reconegué Miquel Brunet, que ha assumit la direcció musical del projecte, i afegí que «la voluntat de Toni era la de posar en contacte tots els estils de música».D'aquesta manera, la massa orquestral de l'Ars Musicae es barreja aquí amb els intruments tradicionals (com la mandola, la flauta o la xeremia) més propis d'Al Mayurqa.

Més de vint músics a l'escenari per fer realitat el somni de Roig. «Aquest no és un concert d'homenatge, és un concert d'Antoni Roig», precisaren els membres d'Al-Mayurqa, per als quals dur a terme aquest concert «ha estat emotivament molt dur». Quant al futur del grup, afirmen que «el temps ho dirà» i que de moment, han hagut de complir aquests dos somnis del seu líder. La cita, de moment, és divendres a les 21.00 hores, al Conservatori de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.