cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Nit de gloses, teatre, foc i festa a sa Pobla

L'ambient previ a Sant Antoni esclatà amb el correfoc més teatral dels Dimonis d'Albopàs

96668
Dimonis i dimoniones encalçaren el públic i contagiaren les seves ganes de bauxa i festa en la nit de foc poblera.

Els Dimonis d'Albopàs s'encarregaren dissabte vespre d'escalfar motors per a Sant Antoni en una vetlada multitudinària. La primera glosada de sa Pobla s'engegà amb versos en els quals no faltà cap detall de l'actualitat política poblera del darrer any. Així, la partida d'Antoni Serra Xineta després de les eleccions, les primeres passes del tripartit, el tancament del parc Can Cirera Prim després d'haver-se inaugurat o el regal dels conills al batle per part del PP, a l'oposició, serviren d'inspiració a dimonis i regidors, que demostraren grans dosis de creativitat.

Tant és així que alguns glosadors fins i tot suggeriren que els plens de sa Pobla s'haurien de fer en vers. «El batle Comes és daltònic/i no destria bé els colors/és ben vera que està confós/i pertot veu el dimoni», recità el regidor del PP Joan Palou. El batle no tardà a respondre-hi: «Jo tenc un equip molt bo/ i amb ganes de fer feina/ i n'hi ha que treuen s'eina/ només per fer-mos por». Els versos es van perllongar durant mitja hora i varen incloure aportacions de tots els partits polítics. El regidor del PSM, Sebastià Gallardo, féu un clam contra la construcció i l'especulació i defensà Pere Sampol com a diputat. Des d'Independents per sa Pobla destacà la regidora Bel Comes, que criticà l'herència rebuda del PP.

Tampoc no hi mancaren homenatges a la figura de madò Antònia Buades. «No fa falta tanta arenga/lo que manca és sentiment/moltes gràcies perendenga/per galejar el teu talent», digueren els dimonis.

A les dotze començà el correfoc, amb una posada en escena molt teatral que va incloure la projecció d'un vídeo de sant Antoni titulat Les befes del dimoni, efectes sonors dignes d'una pel·lícula de por i, com a colofó, la representació de la lluita entre sant Antoni i els dimonis. Amb el sant ja rendit varen irrompre a la plaça el foc, la pólvora i la festa, i s'inicià el correfoc més llarg de la història de sa Pobla, ja que es perllongà durant tota una hora. Els dimonis ballaren al so del foc durant una hora de rellotge. El públic els seguí i els joves més atrevits, vestits amb caputxes, es barrejaren en la festa, que va tenir moments àlgids quan els dimonis pujaven a la llotja de la plaça i iniciaven una cursa armats amb focs artificials.

Sobre la una acabà l'espectacle i la marxa continuà als bars. I és que diumenge de matinada començà el compte enrere d'una setmana en què se succeiran homenatges, conferències i activitats nocturnes fins dimecres, quan arribi la nit bruixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.