algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

«A la Toscana», primera col·laboració entre el Teatre Nacional i el Principal

Sergi Belbel presenta aquesta obra que, assegura, «no deixarà indiferent ningú»

82458
Joan Arrom (esquerra), gerent del Principal amb Sergi Belbel. | JAUME MOREY

Què passa en la ment d'un home quan, als 40 anys i tenint-ho tot de cara, deixa de trobar el sentit de la seva vida? Aquesta és la pregunta que es formula Sergi Belbel a l'espectacle A la Toscana i que es pot veure demà i dissabte al Teatre Principal de Palma. L'obra no dóna respostes a aquesta pregunta ni solucions davant la depressió però sí és cert que ens trobam davant d'un espectacle d'aquells que no deixen indiferent, un espectacle «que la gent s'endú cap a casa», comenta director i escriptor de l'obra, així com director del Teaatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel. I això que «pel públic és molt frustrant, perquè no acaba d'entendre res, a nosaltres ens satisfà molt», sentencià Belbel.

En un moment donat de l'obra, un dels actors reflexiona: «Quan una persona ho té tot a la vida, li poden passar dues coses, que té massa temps per pensar o que, com ja arribat a dalt de tot, només li queda la baixada». Amb aquest fragment, Belbel volgué definir l'esperit de l'obra que té com a tema principal «la crisi de l'home madur occidental» que, estressat i cansat, se'n va fins a la Toscana, «paradís eurospeu per excel·lència» per cercar allò que li falta i que finalment no troba.

A la Toscana, que ha rebut un gran èxit de públic i crítica durant la seva temporada al Nacional, està interpretat per Jordi Boixaderes, com a paper principal, i Cristina Plazas, Lluís Soler i Lluïsa Castell.

A la Toscana és un dels primers espectacles produïts pel Teatre Nacional de Catalunya que es representa al remodelat TeatrePrincipal, col·laboració que continuarà al mes de març amb La plaça del diamant i que pretén ser una tònica de cara al futur d'ambdues sales. Segons Belbel, «volem escenificar un projecte de futur ja que tenim el mateix objectiu: aprofundir en la cultura, el patrimoni i la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.