algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
26°

«A la Toscana», primera col·laboració entre el Teatre Nacional i el Principal

Sergi Belbel presenta aquesta obra que, assegura, «no deixarà indiferent ningú»

82458

Joan Arrom (esquerra), gerent del Principal amb Sergi Belbel.

JAUME MOREY

Què passa en la ment d'un home quan, als 40 anys i tenint-ho tot de cara, deixa de trobar el sentit de la seva vida? Aquesta és la pregunta que es formula Sergi Belbel a l'espectacle A la Toscana i que es pot veure demà i dissabte al Teatre Principal de Palma. L'obra no dóna respostes a aquesta pregunta ni solucions davant la depressió però sí és cert que ens trobam davant d'un espectacle d'aquells que no deixen indiferent, un espectacle «que la gent s'endú cap a casa», comenta director i escriptor de l'obra, així com director del Teaatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel. I això que «pel públic és molt frustrant, perquè no acaba d'entendre res, a nosaltres ens satisfà molt», sentencià Belbel.

En un moment donat de l'obra, un dels actors reflexiona: «Quan una persona ho té tot a la vida, li poden passar dues coses, que té massa temps per pensar o que, com ja arribat a dalt de tot, només li queda la baixada». Amb aquest fragment, Belbel volgué definir l'esperit de l'obra que té com a tema principal «la crisi de l'home madur occidental» que, estressat i cansat, se'n va fins a la Toscana, «paradís eurospeu per excel·lència» per cercar allò que li falta i que finalment no troba.

A la Toscana, que ha rebut un gran èxit de públic i crítica durant la seva temporada al Nacional, està interpretat per Jordi Boixaderes, com a paper principal, i Cristina Plazas, Lluís Soler i Lluïsa Castell.

A la Toscana és un dels primers espectacles produïts pel Teatre Nacional de Catalunya que es representa al remodelat TeatrePrincipal, col·laboració que continuarà al mes de març amb La plaça del diamant i que pretén ser una tònica de cara al futur d'ambdues sales. Segons Belbel, «volem escenificar un projecte de futur ja que tenim el mateix objectiu: aprofundir en la cultura, el patrimoni i la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.