M.M.RAYÓ. Palma.
Per setè any consecutiu, l'Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor inicià la temporada 2007/2008 amb Dansamàniga, el Festival de Dansa de les Balears, en el qual es mostren diferents estils de dansa: el clàssic, el neoclàssic, el contemporani, la fusió del flamenc i el hip-hop, a més d'oferir diversos tallers d'expressió corporal.
Entre aquests cursos, n'hi ha un d'especial: el que ha impartit el coreògraf Àlvaro de la Peña Munoa (Donostia, 1955) amb el suggerent nom d'El plaer de jugar amb el moviment. Precisament aquest vessant lúdic de l'expressió corporal és el que ha volgut transmetre De la Peña als alumnes que han assistit al taller de Sa Màniga, que es tancà ahir després de tres dies intensos.
De la Peña, que realitzà estudis d'interpretació, dansa contemporània i clàssica a l'Institut del Teatre de Barcelona i ha estudiat amb mestres com José Lainez, Gilberto Ruiz-lanz, Albert Vidal i Susan Lynke, afirma que «és important posar a l'abast de qualsevol la possibilitat de recuperar el moviment, que perdem així com ens fem grans». Per això mateix, el taller realitzat a Sa Màniga ha estat dirigit tant a professionals com a aficionats de la dansa, a partir de 15 anys, perquè «cal fer pedagogia i desmitificar aquesta concepció tan profunda que sembla que hagi de tenir la dansa, però que en realitat l'allunya de les persones».
El ballarí basc, que està «profundament agraït» que l'hagin convidat a fer aquest taller, no dubta «que la dansa és un llenguatge, una forma de comunicació que permet no sols conèixer-se un mateix, sinó conèixer i fer-se conèixer als altres». En aquest sentit, allò que ha pretès De la Peña amb El plaer de jugar amb el moviment és centrar l'atenció dels participants al taller «en el plaer de moure's, en el descobriment del cos, en la utilització d'una eina expressiva i lúdica», a banda de demostrar que «ballant també es pot recuperar la llibertat».