nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Darrers assajos i improvisacions per l'Adoració dels Reis de Llorenç Moyà

Com cada any, les Voltes acollirà la funció amb un repartiment polític i social

C.H./R.C. Palma.

La distància entre Egipte i Palma és gran però, tanmateix, els Reis d'Orient tornaran a l'Illa carregats, no de regals, sinó d'ironia i sentit de l'humor dins de l'espectacle Adoració dels tres Reis d'Orient, que tindrà lloc a les Voltes el proper diumenge, dia 6, a partir de les 12.30 hores. En cas que plogui, la funció es traslladarà a les 13.00 hores al Teatre Xesc Forteza.

Els dies previs a la funció són jornades de nervis i d'ultimar tots els detalls, sobretot en els assaigs, en els quals els actors trenquen la seva rutina per poder perfeccionar, entre somriures, els seus discursos, els seus gests, esperant el moment oportú per poder «deixar» anar les frases de collita pròpia, aquelles frases versades que cada actor inclou i que solen ser iròniques i de crítica política.

La funció, que estarà dirigida per Patrícia Trapero i coordinada per Bernat Pujol, gaudirà d'un repartiment de luxe format per 32 actors, la majoria dels quals pertanyents al món de l'art, la cultura, la música i la política. Aquests interpretaran els papers dels Reis Mags, del rei Herodes, els patges, els pastors, el dimoni i la sibil·la, entre d'altres. En aquest espectacle és important tenir els ulls ben desperts i estar atents a tots els detalls, sobretot a un vestidor carregat de símbols i a uns discursos carregats d'ironia.

En aquesta nova edició del muntatge teatral, que compleix 23 d'anys d'història, hi participen, entre altres, Marisa Goñi, com a Mare de Déu; Joan Juan, com a sant Josep, i Marta Elka, que encarna el paper de sibil·la. A més, la gran novetat d'enguany serà la marcada presència femenina a l'obra, que tindrà per primera vegada una dona en el paper de rei Herodes, que serà interpretat per la presidenta de la Federació de Veïns, Rosa Bueno. Així mateix, els tres reis d'Orient estaran encarnats per veus femenines: Aina Ferriol, l'escriptora Antònia Vicens i Begoña Sánchez.

L'Adoració dels Reis de Llorenç Moyà és una representació ben particular que any rere any es realitza a Palma, tot i que enguany també li ha sortit compètencia a Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.