cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Un congrés debatrà i reflexionarà sobre l'estat de la cultura a Palma

El procés té com a objectiu crear un consell de l'àmbit a Ciutat

La regidora de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, i la directora general de Política Lingüística, Marta Prunés, presentaren ahir el I Congrés de Cultura de la Ciutat de Palma, un esdevenimnet que forma part de l'acord de governabilitat de l'Ajuntament.

El punt d'inici del congrés fou la detecció, segons Prunés, de «la manca d'un espai de reflexió sobre l'estat actual de la cultura a Palma». Per solucionar això, es projecta un congrés que no es basi just en unes jornades de durada determinada en les quals el públic tengui un paper d'oient, sinó que esdevengui un «procés participatiu» que ajudi a planificar la tasca del departament de Cultura de l'Ajuntament de Palma.

Així, el congrés es dividirà en tres fases. La primera consistirà en la recollida d'informació per fer un diagnòstic de la situació de la cultura a Palma, mitjançant «enquestes de valoració cultural» i «entrevistes amb profunditat a entitats i a personalitats clau» del món de la cultura local.

En una segona fase, i a partir de la recollida de les dades, s'elaboraran uns documents per àrees temàtiques (arts escèniques, arts visuals i exposicions, cultura popular, biblioteques, literatura i publicacions, música, patrimoni i arxius documentals i política lingüística), que «es debatran en grups de treball».

A partir d'aquí «s'elaboraran les ponències a presentar en les jornades congressuals, que es ralitzaran la tercera setmana del mes d'abril».
L'objectiu final del congrés és la constitució «d'un Consell de Cultura de Palma que, de manera permanent, vetli perquè es compleixin els pactes presos al Congrés entre la regidoria de Cultura i els diferents agents socials».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.