algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

«Pirates Pirates», un espectacle de risc

El circ de l'Orient s'occidentalitza en un muntatge carregat de llum i de moviment

L. ACEDO. Madrid.

El vaixell del nou espectacle del Gran Circ Nacional Xinès, Pirates Pirates, ja ha desplegat les veles amb el seu equip de 100 persones i aviat prendrà el rumb cap a Mallorca. Abans, però, aquest espectacle fa escala a Madrid, d'on s'acomiada avui i parteix cap a la ciutat d'Almeria, on estarà des del 28 de novembre fins al 9 de desembre. Palma serà l'escenari, del 13 de desembre fal 6 de gener, d'aquest espectacular muntatge circense que pren com a fil conductor el món dels pirates, molt de moda actualment.

A Pirates Pirates, el famós Jack Sparrow és substituït per un total de 60 artistes acuradament escollits, amb edats compreses entre els 17 i els 44 anys i vinguts de diverses escoles de circ xineses, «on el món de les arts compara aquests professionals amb veritables esportistes d'elit», esmentà la directora de la gira, Kim Wiggemansen.

L'estreta col·laboració entre el Circ Nacional Xinès i un equip artístic holandès ha propiciat actuacions d'una dificultat i espectacularitat grans que combinen la intriga i la força occidental i els moviments i l'estètica del circ de l'orient. Pirates Pirates uneix i combina dos mons allunyats l'un de l'altre sota un mateix envelat. Productors, coreògrafs i un ampli equip de professionals holandesos ha treballat a la ciutat xinesa de Wuhan per imprimir una nota de modernitat a un circ que té més de 2.000 anys de tradició i, com a resultat d'això, ha nascut Pirates Pirates.

Les actuacions separen, en la seva majoria, homes i dones. Així, ells pugen a màstils on realitzen equilibris sorprenents, boten per dins anelles de fins a 2'60 metres d'alçada o protagonitzen un difícil número en el qual dotze artistes juguen i fan malabars amb un total de 36 barrets. D'altra banda, les noies protagonitzen actuacions de contorsionisme, a més de malabars amb plats xinesos, i s'obren de cames amb una facilitat increïble.

Quant als números mixtos, n'hi ha un que crida l'atenció per la seva bellesa i per la història d'amor que narra: Hunag Jin i Huang Jing s'entrelliguen a un gran pedaç de tela i volen damunt la pista mentre realitzen increïbles equilibris i majestuoses figures.

Una altra de les actuacions en parella és el que protagonitzen els russos Vitaly i Oxana però que desgraciadament, divendres a Madrid, la parella no dugué a terme ja que durant la realització del seu número, dissabte de la setmana passada, Oxana caigué d'una altura de 20 metres i patí diversos trencaments que la mantindran allunyada de la pista durant algunes funcions.

La dificultat de cada un dels números s'entremescla amb l'espectacularitat del vestuari, factor que deixa palesa la base oriental de l'espectacle. Els vestits, un total de 450 durant la funció, arriben a valors de 6.000 euros cada peça. La llum, els metalls i els colors formen la base de bona part del vestuari, que juga amb les lluentors i els reflexos. Els daurats i els platejats són la base dels vestits de bona part dels números protagonitzats per les artistes femenines. L'estètica dels homes se centra més en el look pirata amb el qual s'ha volgut imprimir un vessant occidental a l'espectacle. Així, els vermells i els negres en són els colors predominants.

Ara cladrà esperar desset dies perquè la nau d'aquest Pirates tan particulars atraqui al port de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.