algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

La cultura espanyola dóna el darrer adéu a Fernando Fernán-Gómez

Les restes de l'actor seran incinerades avui migdia a l'Almudena

Cineastes, literats, polítics i públic anònim acudiren ahir a la capella ardent de Fernando Fernán Gómez al Teatro Español de Madrid per retre el darrer homenatge a una de les majors figures del cinema i del teatre espanyols. Directors com Pedro Almodóvar i José Luis Borau, que definí Fernán Gómez com un home «polièdric», anaren a la madrilenya plaça de Santa Ana per acomiadar el cineasta, igual que el ministre de Cultura, César Antonio Molina, i el batle de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, entre moltes altres personalitats, entre les quals hi havia les actrius Verónica Forqué, Gemma Cuervo i Marisa Paredes. El veterà actor, director i escriptor morí dimecres a 86 anys després d'haver estat internat durant dies per una malaltia que els seus familiars no volgueren revelar.

En el centre de l'escenari del teatre, el fèretre amb les restes de Fernán-Gómez reposaren cobertes amb una bandera anarquista, mentre música de tango se sentia pels altaeus. Gallardón anuncià que l'Ajuntament de Madrid retrà homenatge a l'autor de Las bicicletas son para el verano rebatejant un dels teatres de la capital espanyola amb el seu nom. «A partir d'ara, el Centre Cultural de la Vila de Madrid, a la cèntrica plaça de Colón, passarà a anomenar-se teatre Fernando Fernán Gómez i, d'aquesta manera, la memòria de Fernando serà sempre present entre els madrilenys», digué el batle.

Fernán-Gómez fou una de les grans figures espanyoles del teatre i el cinema i tingué una carrera intensa i prolífica en la qual va rebre, entre altres, el Príncep d'Astúries de les Arts i la Medalla d'Or de l'Acadèmia de Cinema. Les restes de l'actor seran incinerades avui migdia al cementeri de l'Almudena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.