nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 12.28°
14°

L'Earthrace, el vaixell que va amb biodièsel, és a la badia de Palma

El passeig marítim de Palma destaca aquests dies i fins al proper diumenge per una imatge avantguardista que sura damunt les seves aigües, l'Earthrace. L'embarcació és un trimarà zeolandès que, sota el comandament del patró, Pete Bethune, té la particularitat d'estar construït amb materials reciclables mitjançant un avançat programa informàtic. L'Earthrace, de línies hidromecàniques afinades i pintat amb pintura no tòxica, sembla un dels vaixells de les pel·lícules de James Bond.

La gran novetat del vaixell és l'ús del biodièsel com a carburant. La utilització de biodièsel no afecta la velocitat que pot arribar a assolir el vaixell, que és de 45 nusos (uns 90 quilòmetres per hora) però si que afecta la contaminació, perquè aquest tipus de combustible redueix les emissions de CO2 en un 78 per cent. Tanmateix l'embarcació, a causa del seu disseny, pot atravessar les grans onades oceàniques i suporta un pes de fins a set metres d'aigua.

El medi ambient agraeix enormement la construcció d'aquests tipus de vaixells, que tenen en compte els nivells actuals de contaminació. L'Earthrace ha amarrat àncores al Port de Palma, on pot ser visitat pels curiosos, els amants de la navegació o els aficionats a les noves tecnologies, entre d'altres.

Fins a avui un total de 80.000 persones ja han acudit a veure aquest vaixell 'ecològic', a l'interior del qual els visitants poden deixar la seva signatura. Fins al proper diumenge, entre les 10.00 i les 18.00 hores, l'Earthrace admet visites en el transcurs d'un programa de 18 mesos de durada en el qual participa amb objectius medi ambientals i educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.