algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

Albena Teatre analitza a «Gosses» els tipus de violència de gènere

Txema Cardeña i J.M. Casany pugen a l'escenari del Teatre del Mar

L. ACEDO. Palma
No és la primera vegada que la companyia valenciana Albena Teatre, amb més de 10 anys de vida, puja a l'escenari del Teatre del Mar amb una de les seves produccions. Ja ho va fer anteriorment amb Currículum i amb Mandíbula afilada. Ara el torn de Gosses, «una obra que comença com una comèdia i acaba com un drama», segons la definí el seu productor, Toni Benavent. «És un muntatge que diverteix i alhora entristeix o indigna», afegí.

L'obra, escrita per E. Federman, M. Kartun, N. Caniglia i C. Martínez Bel i dirigida per Laura Useleti, s'estrenà per abril d'enguany i ja ha passat pels teatres del Circuit teatral valencià. L'espectacle arriba avui al Teatre del Mar de Palma, on estarà en cartell fins al 25 de novembre. Gosses és l'espectacle número catorze de la companyia i es presenta com «una obra en la qual dos dels millors actors de l'escena valenciana, Txema Cardeña i Josep Manel Cassany, es baten en un combat teatral», assenyalà Benavent.

Units pel fet de sortir a passejar les seves gosses, dos homes es troben en un parc i parlen de les seves activitats i actuacions quotidianes. «L'obra, que representa que transcorre al llarg de tres capvespres, toca el tema de la violència de gènere i el racisme, entre d'altres», afirmà el productor. Es tracta d'una comèdia amb un rerefons àcid en la qual la solitud i les dificultats humanes es fan paleses. «En el treball ens plantejam els límits entre entendre i compartir, reflexionam sobre els comportaments que toleram i aquells que ens indignen», assenyalà Benavent. L'obra analitza, mitjançant els personatges que representen dos models de maltractadors, diferents tipus de violència: física i psicològica. Gosses també deixa entreveure altres formes de dominació envers les dones, com el paternalisme, i les diferents estratègies de cada personatge per aconseguir la submissió de les seves parelles. «Partim de la idea clau que aquests comportaments moltes vegades estan assumits pels individus i per les societats», afirmà el productor de l'espectacle. «En un moment en què cada vegada és més important la sensibilització envers la violència de gènere, Gosses convida els espectadors a la reflexió sobre una de les formes de violència més arrelades en la societat actual», afegí.

Quant a la posada en escena, el joc de llums, els temps i un teló de fons ajuden a recrear el parc on els dos actors parlen de les seves experiències i la seva filosofia de vida mentre passegen les seves gosses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.