nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La transformació de cèl·lules de la pell en cèl·lules mare obre noves possibilitats a la ciència

Dos grups de científics, del Japó i dels EUA, transformaren cèl·lules de pell humanes en cèl·lules mare, fet que brindaria potencialment accés il·limitat a les cèl·lules que poden reemplaçar teixits o òrgans malalts o danyats. La nova tècnica, una vegada perfeccionada, podria permetre als metges crear cèl·lules mare amb un codi genètic específic d'un pacient, eliminant el risc de rebuig.

També podria fer avançar ràpidament les investigacions dels tractaments per al càncer, les malalties d'alzhèimer o pàrquinson, la diabetis, l'artritis, les lesions a la medul·la espinal, vessaments cerebrals, cremades i malalties del cor, perquè els científics tindran molt més accés a les cèl·lules mare. Les cèl·lules mare són vistes com una possible resposta màgica per a algunes malalties, a causa que poden desenvolupar-se a qualsevol dels 220 tipus de cèl·lules del cos humà.

Però l'accés a les cèl·lules mare als EUA, fins i tot per a investigació, ha estat limitat per les preocupacions ètiques entorn de l'ús d'embrions humans i la clonació humana. Per això mateix, la Casa Blanca celebrà el descobriment de la possibilitat de transformar cel·lules de la pell en cèl·lules mare com una manera de resoldre problemes mèdics «sense comprometre els elevats objectius de la ciència i el caràcter sagrat de la vida humana». La troballa fou considerada de «monumental». Els informes japonès i estadounidenc seran publicats a les revistes Science i Cell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.