algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Chick Corea: «Fou tot un repte integrar el banjo a la meva música»

El pianista i Béla Fleck presenten el seu nou disc 'The Enchanment'

El pianista nord-americà Chick Corea actuarà el pròxim diumenge 11 a l'Auditòrium de Palma, acompanyat pel versàtil bangista Béla Fleck. Els dos mestres del jazz presentaran el disc The Enchanment, la primera incursió en els estudis d'un duet galàctic que acapara, entre els dos membres que el formen, vint premis Grammy.

-Vós heu dit que el vostre nou disc, The Echantment, proposa un nou so. El podríeu descriure?

-Les meves oïdes no estan familiaritzades amb la combinació de piano i banjo. Fou tot un repte integrar un instrument com el banjo a la meva música. Al principi vam tenir alguns problemes, encara que no gaires, ens vam posar a tocar i les coses van començar a funcionar. A més, a Béla Fleck, li encanta compondre i la veritat és que la seva música és molt divertida de tocar.

-Quins altres aspectes destacaríeu de Béla Fleck?

-Des que començàrem el projecte ens ho hem passat genial. Trobàrem un munt de similituds musicals i espais per a la improvització. Dedicàrem molt temps a la composició, a l'enregistrament i als arranjaments de l'àlbum, i el procés resultà molt divertit, però el millor és quan interpretam les cançons en directe.

-Què ha suposat aquest disc en la vostra llarga carrera?

-No es tracta tant de l'àlbum, allò important per mi és haver col·laborat amb un altre gran músic i amic com Béla Fleck. Ha estat una experiència molt inspiradora i valuosa.

-Vós heu format altres importants duets amb músics com Gary Burton o Herbie Hancok. Què suposa treballar en aquesta formació tan característica?

-El duet és un marc molt íntim i molt emocionant perquè deixa molt espai a cada músic per expressar-se i tocar el seu instrument. Cal concentrar-se molt perquè la comunicació és directa, d'un a l'altre. És una formació molt especial que resulta un vertader desafiament.

-Com serà el vostre concert a Mallorca? Gudireu de la col·laboració d'altres músics?

-En el concert només serem Béla i jo. Normalment ens agrada poder oferir una llarga vetlada de música, que dividim en dues parts amb un petit descans. Tocarem pràcticament tot el nostre nou disc i algunes altres peces extra, deixant espai per a la improvització.

-Portau més de vint anys visitant Mallorca amb les vostres actuacions. Teniu algun vincle especial amb l'Illa?

-Quan es produeix un bon contacte amb el públic d'una ciutat desenvolupes un sentiment per aquesta població i t'agrada tornar-hi. Mallorca és un lloc molt bonic i el públic resulta sempre molt amistós.

-Vós pertanyeu a la cienciologia. Quina importància té en la vostra vida?

-He pertangut a la cienciologia des del 1968 i trob els treballs, escrits i lliçons del seu fundador, Ron Hubbard, molt inspiradors. Per mi, es tracta d'estris que m'ajuden en tots els aspectes de la meva vida.

-Llavors, també repercuteix en la vostra música?

-Crec que qualsevol cosa que un estudiï provoca un cert efecte en tot àmbit de la vida. Els meus estudis de la cienciologia mantenen la meva ment fresca i desperta, i això pot reflectir-se també en la música que faig.

-En el futur, tornareu a treballar amb el banjista Béla Fleck?, quins altres plans teniu?

-Béla i jo tenim una relació musical i amistosa molt sòlida i és possible que fem més coses junts. A més tenc molts altres projectes, com continuar amb la meva Elektric Band i la meva Akoustic Band. Tampoc no descart altres col·laboracions amb músics i amics que podrien tenir lloc a partir de l'any que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.