nubes dispersas
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°

El dibuixant Lluís Juncosa exposa la seva iconografia i altres símbols

La mostra té com a títol «Revòlvers-tenrum i membres fantasmes»

El Museu Mallorca acollí ahir la inauguració de l'exposició que presentà, amb el títol Revòlvers-tenrum i membres fantasmes, el dibuixant Lluís Juncosa. La mostra és formada per projeccions, quaderns i ampliacions digitals d'una sèrie de 18 dibuixos, esbossos i variacions de l'obra que va crear l'autor per al Priorat Centre d'Art.

Aquesta proposta respon a una de les línies principals d'actuació del Museu de Mallorca, que vol contribuir a la divulgació del passat, el present i el futur de la història i de la cultura. La visita de l'exposició transita per dos espais. En el primer ambient, una sala fosca acull les projeccions que Juncosa presenta amb el títol genèric Si jo som plegs, tu ets santa Cecília. Es tracta de tres projeccions que repeteixen una seqüència de 365 dies dels quaderns de dibuix de l'artista. El muntatge de les imatges, enregistrades per Jaume Caldentey, s'acompanya de la música de Pere Servera.

El segon ambient és molt més diàfan, i s'hi exhibeixen quatre sèries del dibuixant mallorquí: La cosa més calenta del món o els 777 errors; Les nines; Mouches/mosques; i Le privilege du souris.

Així, la selecció de les obres que formen l'exposició respon a una elecció personal del mateix Juncosa. El conjunt mostra un seguit d'imatges desordenades, que provoquen en l'espectador que les percep un exercici subconscient en el qual associa les imatges i els símbols, que el dibuixant li ofereix, amb idees i qüestions que tenen relació amb la pròpia experiència.

D'aquesta manera, s'acompleix la intenció del dibuixant, que no vol dirigir l'espectador en el seu recorregut, sinó que creu en la interpretació lliure i subjectiva del visitant. L'autor proposa un conflicte visual i la indigestió com a recompensa sense gens d'intencionalitat d'expressar res en particular.

Lluís Juncosa (Palma, 1959) és dibuixant i escriptor. Les seves primeres passes com a dibuixant les trobam en diversos treballs gràfics de 1979. De 1983 a 1987 desenvolupa la seva feina en un taller de serigrafia amb Antoni Amengual. Ha exposat a Mallorca, Barcelona i als Estats Units, on participà en la mostra col·lectiva Multiple World, and international survery of artist's book.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.