nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

El vinil té una cita amb so illenc

La VI Fira del Disc de Barcelona comença el seu compte enrere

La seu de la SGAE a Barcelona acull avui la presentació de la VI Fira del Disc (Fidisc), que tindrà lloc al Palau Sant Jordi, a la ciutat comtal, els dies 9, 10 i 11 de novembre. És el sisè any que l'empresa mallorquina Associació Cultural Firadeldisc.com organitza aquest esdeveniment, al capdavant del qual hi són Pere Terrassa i Joan Carles Villela. El Palau acollirà tres dies intensius de música, sota l'organització dels mallorquins, amb la participació de més de 200 expositors, «i no n'hi acudeixen més perquè no hi caben», afegí Terrassa. La VI Fira del Disc tindrà en aquesta ocasió un calendari complet d'activitats, com concerts i música en directe, la presentació en exclusiva del llibre Els Beatles made in Spain, o una subhasta molt especial, ja que «és la més amplia que hem tingut fins ara i comprencrà un total de 65 objectes», esmentà Terrassa. La subhasta tindrà objectes com un pèl d'Elvis Presley i un elapé de presentació del tema Barcelona, amb dues fotografies signades per Mercury i per Caballé, entre d'altres. «Serà un acte adreçat principalment a mitòmans del rock i del pop de totes les èpoques», afegí.

El grup mallorquí Invasores de Marte actuarà divendres, en el marc d'una fira que inclourà també amb la música en directe de Pep Sala, Monaco o Àtila, entre d'altres. Tot i la creixent presència de les tecnologies digitals, que podria fer pensar en una davallada de públic a la Fira del Disc, «l'esdeveniment registra, des de fa tres anys, una creixent assistència i un important volum de vendes», aclarí Vilella. «La música, sobretot en els formats de vinil, ha passat a ser un producte adreçat als col·leccionistes», declarà Terrassa. «Els amants de la música en cerquen cada vegada més el format original», afegí.

La mostra s'adreça a tot tipus de públic i «s'hi poden veure des de pares cercant un disc dels Rolling Stones fins a fills que s'enduen una col·lecció de Nirvana», assenyalà Vilella. El públic aprofita tres dies de música per gaudir de la fira en conjunt, i «els visitants es passegen pels expositors a l'hora que veuen un concert o participen en la gran subhasta», esmentà Terrassa. El coordinador de Fidisc definí l'esdeveniment com «una fira molt completa, ja que botigues dels Estats Units fins a Mèxic passant per tot Europa, vénen exclusivament per participar-hi» explicà el col·laborador, Joan Carles Vilella. La Fira del Disc es traslladarà a Palma, on celebrarà la seva setena edició el proper mes de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.