algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

ArtFutura arrencà ahir a l'Augusta amb una seixantena d'espectadors

La devuitena edició del festival començà amb un canvi de plans

La sala Augusta acollí ahir capvespre la primera projecció del Circuit Futura. A les sis del capvespre i simultàniament amb deu ciutats espanyoles començà el festival. Per inaugurar aquest circuit estava prevista la projecció d'un recull de fragments finalistes al premi 3D a Espanya. La cinta no es pogué emetre per motius tècnics i l'organització de l'esdeveniment a Palma hagué de prorrogar la seva projecció i en el seu lloc es passà el Full Motion Theatre.

Una seixantena d'espectadors, majoritàriament joves d'entre 20 i 35 anys, s'endinsaren a la sala 1 de l'Augusta per gaudir d'un vespre de cultura i creativitat digital. La sessió començà amb el Full Motion Theatre, un recull d'acurades introduccions a jocs de videoconsola. Aquestes seqüències no interactives formen part de les narracions dels títols més populars del món de l'oci electrònic. El Full motion Theatre 2007 repassà ahir des dels simpàtics i hilarants Simpsons fins a jocs de ball o mostres de projectes per la propera generació de consoles com The Eye of Judgement o World of Warcraft, entre d'altres.

Després es projectà l'ArtFutura Show 2007, recull molt esperat en aquest festival on es mostrà una selecció comissariada dels millors treballs en àmbit mundial produïts en 3D en el decurs dels darrers onze mesos. Entre les peces d'enguany, que es projectaran en dues ocasions més al llarg d'avui i demà, destaquen The Ark, de Grzegorz Jonkajtys, Codehunters, de Ben Hibon, L'Odyssée de la Vie, de Guff Ligne o Manakai de Makoto Yabuki.

Des de les peces més espectaculars produïdes per les grans companyies de Hollywood fins a les petites obres creades per artistes independents es mostraren en aquest recull de 55 minuts. Les emissions que composen el Circuit Futura, dins el marc del festival, continuaran avui i demà amb la projecció de destacats productes del panorama digital actual, com un documental híbrid sobre la influència dels videojocs a la cultura contemporània, espectaculars introduccions de jocs interactius o l'obra de Marcel·lí Antúnez, entre d'altres. Els actes clouran el dia 27, a les 13.00 hores amb una nova emissió de l'ArtFutura Show d'enguany.

Pel que fa al canvi de darrera hora en la programació del Ciurcuit a Palma, la cinta de 3D a Espanya 2006, que havia d'inaugurar el festival, s'emetrà demà a les 11.00 hores. En aquesta cinta s'hi presenta Riscs, un curtmetratge realitzat i produït per la Unitat d'Animació i Realització Cinematogràfica (UARC) de la UIB, impulsat amb el suport de la Conselleria de Treball i Formació del Govern balear.

Riscs forma part dels treballs seleccionats per optar al premi de la categoria. Una de les particularitats que incorpora Palma, respecte a la resta de ciutats que formen part del Circuit Futura, és la projecció completa, avui a les 20.00 hores, del curtmetratge mallorquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.