algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Pequín demana a Choung-Fux que faci una escultura per a la ciutat olímpica

L'artista vienesa, resident a Campos, està treballant en el taller semiprivat de Pequín

L'artista establerta a Campos, Eva Choug-Fux (Viena, 1935), ha estat seleccionada per participar en el projecte de decoració de la ciutat de Pequín durant els Jocs Olímpics de 2008, que hi tindran lloc entre el 8 i el 24 d'agost.Dins la iniciativa de construcció d'escultures públiques, un total de 50 artistes, 25 de xinesos i 25 d'occidentals, treballen per preparar «escultures públiques que il·luminin la ciutat, sempre a partir del tema dels Jocs».

Choung-Fux ja ha participat diverses vegades en festivals i bienals de la capital asiàtica, com ara la I i la II Biennal Internacional de Belles Arts, que s'hi realitzaren el 2003 i el 2004, respectivament.

Pel que fa al seu projecte particular, Choung-Fux reconeix que es tracta d'una figura humna elaborada a partir de milers de varetes de coure. «És com un treball en 3 dimensions, tot i que el resultat final n'és la dimensió transparent», explica.

Amb el títol de The Guardian of the Olimpic Ideals, l'escultura que prepara l'artista representa una figura humana elaborada a partir de milers de varetes de coure que sosté en una mà la torxa olímpica, mentre que l'altra empeny per simular un moviment de sortida. «La figura surt d'una capsa circular, que integra la base que la sosté, feta d'acer inoxidable polit», afegeix Choung-Fux.

Per a l'elaboració d'aquests treballs, l'organització dels Jocs Olímpics de Pequín ha cedit a tots els artistes un taller ubicat a la Xina. A parer de Choung ,«és un espai al·lucinant. Un taller d'escultura on es poden realitzar obres immenses a partir de tècniques tradicionals». L'escultura, que en il·luminar-se farà la sensació d'estar «suspesa a l'aire», encara no té una ubicació definitiva. Tot i això, el proper mes de desembre l'obra ha d'estar finalitzada per poder-la presentar al Comitè dels Jocs Olímpics. L'artista vienesa, que acaba de realitzar una mostra pictòrica a l'estació del Tren de Sóller, encara farà feina dues setmanes més a Pequín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.