nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Rialles, art, poesia i bon ambient en la primera edició d'«Art i Copes»

Els deu bars de la plaça i la galeria Verdgaleria de sa Pobla s'ompliren ahir vespre de gent amb motiu de la celebració de la primera edició de la trobada Art i Copes.La nit s'incià passades les 20.00 hores al bar La Penya Artística amb l'arribada d'un grup de caparrots acompanyats per la música dels xermiers de Selva i per un peculiar tricicle d'inspiració asiàtica amb el qual l'artitsta i organitzador de la nit, Ferran Pizà, explicà haver tingut problemes amb la Guàrdia Civil però que, finalment, es va poder fer servir per encapçalar la comitiva. Pizà exercí de mestre de cerimònies d'aquesta modalitat de «Nit de l'Art» poblera i començà lliurant unes tisores al batle, Joan Comes, perquè inauguràs l'acte. Comes continuà la broma i féu, fins i tot, un discurs abans que començàs un vespre amb què es va voler rememorar l'esperit de les antigues trobades de pintors dels anys 70.

El públic va poder veure a La Penya Artística una exposició col·lectiva amb quadres i una mostra de videoart a càrrec dels artistes Xavier Espinar, Felip Caldés, Miquel Àngel Bennassar, Bartomeu Pons, Svetla Georgieva, Miquel Cerdà i Bernadí Cerdà. La nit continuà al bar Plaça, amb una altre inauguració, aquest cop a càrrec del regidor de Cultura, Sebastià Gallardo, que també va haver de tallar una cinta amb unes grans tisores de podar.

A l'interior del bar Plaça el poeta Antoni Gost «Curro» oferí un recital que arrencà rialles entre els presents i que culminà amb al·lusions a l'escriptor Alexandre Ballester, present entre el públic, i a altres personatges poblers. Gost fins i tot féu una performance i llançà papers amb paraules escrites entre el públic per acabar el seu espectacle. A mesura que anava passant la nit, el públic anava degustant cava i canapès a cada bar i l'ambient s'anava caldejant. La nit artística continuà per diferents bars com Es Cavallets , Casa Miss o Cas Cotxer, on es va poder degustar un típic variat.

L'èxit de la trobada, que finalitzà ja tard a la galeria Verdgaleria amb una mostra de quinze artistes reunits per la revista Sa Plaça per segon any consecutiu. Tot fa pensar que l'Art i Copes tindrà continuïtat en properes edicions. El regidor de Cultura, Sebastià Gallardo, explicà que farà el possible perquè aquesta nit de rialles, pintura, poesia i ambient pobler tingui properes edicions. En qualsevol cas el vespre aconseguí animar la plaça i féu passar una bona estona als artistes i al públic en general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.