muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Nou artistes i una sola tècnica celebren els 25 anys del taller d'obra gràfica 6a

L'editorial inaugura avui vespre l'exposició Xilografies com a acte central del seu aniversari

70440
Els artistes Alícia Llabrés, Pep Coll, Maria Carbonero i Tomeu Ventayol.

La xilografia (del grec xylon "fusta" i grafé "escriptura") es pot considerar la mare de les tècniques d'estampació. És per això que el taller d'Edicions 6a, obra gràfica, ha escollit aquesta tècnica milènaria per protagonitzar l'acte central del seu 25è aniversari i ha demanat a nou artistes illencs que realitzin la seva obra amb l'artesania que correspon a la xilografia.Joan Bennàssar, Jim Bird, Ramon Canet, Maria Carbonero, Pep Coll, Rafa Forteza, Alícia Llabrés, Menéndez Rojas i Tomeu Ventanyol han agafat el repte i, durant un any, han treballat, alguns fins i tot n'han après per primer pic, amb la tècnica de la xilografia.

El resultat es pot veure des d'avui i fins a final d'any a l'espai d'Edicions 6a, al carrer de la Puresa número 8 de Palma. Cada artista ha realitzat una obra amb un format marcat, que conformen una carpeta d'art i després ha fet volar la imaginació amb uns formats lliures, alguns dels quals superen els dos metres de llarg, tota una innovació dins el món de la xilografia.Per Bel Font, responsable editorial de 6a, la mostra ofereix dues peculiaritats «d'una banda reuneix diferents artistes en una mateixa tècnica i, de l'altra, vol ser un homenatge a la xilografia, la tècnica de les tècniques en estampació».

De cada obra, així com de la carpeta d'art, se n'han realitzat un total de 25 reproduccions. A més, a la mostra també es poden veure algunes de les planxes de fusta que els artistes han realitzat per tal que es pugui comprendre més de prop el mètode de treball dels xilògrafs.Pels mateixos artistes, aquesta experiència ha estat molt positiva ja que s'han hagut d'adaptar a un nou llenguatge «amb les limitacions i els condicionants que suposa el fet de treballar amb fusta», comentà Font. En aquesta mateixa línia, l'artista Tomeu Ventanyol, que s'enfrontava per primer pic a la tècnica de la xilografia, reconegué l'esforç que ha hagut de fer «per traduir el meu llenguatge a una tècnica tan simple com és el gravat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.