algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Teatre Principal inicia el curs amb l'obra 'Un hivern a Mallorca'

Vint espectacles pujaran a l'escenari durant aquests mesos de tardor

Per molts, l'escriptora George Sand fou una excèntrica. Amagar-se rere el fum dels cigarrets o davall robes masculines foren sols algunes de les rareses (considerades com a tals per l'època en què visqué) d'aquesta dona nascuda a principis del segle XIX. Sand, però, l'excentricitat anà íntimament lligada a la valentia, la força i el caràcter. I també a la contradicció. Una contradicció amb la qual no dubtà, per altra banda, a definir la societat mallorquina que l'acollí durant uns mesos a la Cartoixa de Valldemossa l'any 1838.

Acompanyada del músic Frederic Chopin, profundament malalt de tuberculosi, i dels seus dos fills, Sand alterà l'equilibri d'un poble fins a aquest moment tranquil i solitari. L'estada a l'Illa, però, li serví d'excusa per escriure el llibre Un hivern a mallorca. Ara, gairebé cent setanta anys després, Biel Cerdà ha adaptat l'obra de Sand al teatre i, amb ella, el Teatre Principal estrenarà la seva sala gran, després d'haver estat tancada durant anys per reforma.

Dirigida per Ricard Reguant, amb una àmplia experiència a les espatlles i èxits de taquilla com el musical Grease, l'obra neix marcada amb la voluntat que «sigui un èxit i que es pugui portar a teatres de la resta de l'Estat». Per això mateix, a l'estrena que es fa demà dimecres, han estat convidats diferents empresaris teatrals i altres promotors d'espectacles, amb l'objectiu que s'interessin a emportar-se l'obra a les seves sales de teatre. A Palma, mentretant, l'obra es podrà veure fins al 30 d'octubre.

Catalina Munar, en el «complex» paper de George Sand, i Salvador Oliva, en el de «l'eclipsat» compositor Chopin, encapçalen un ventall d'actors i actrius que s'esforcen al màxim a recrear aquell hivern valldemossí, plujós i humit, que l'escriptora parisenca conegué i narrà. Maria Rotger, David Navarro, Apol·lònia Serra o Jaume Fuster, entre d'altres, posaran cara i ulls als personatges que compartiren l'estada de Sand i Chopin a la Cartoixa de Valldemossa.

El director del Teatre Principal, Joan Arrom, afirmà que la representació d'Un hivern a Mallorca és, per als illencs, «una oportunitat de reconcialiar-nos amb George Sand» i de fer-ho, a més, amb l'ajuda «d'un gran director i d'unes actrius i actors excel·lents». El Preludi de la gota de pluja, de Chopin, creat precisament a Mallorca, acompanyarà l'espectador en aquest viatge al passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.