cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Els antics tresors de l'Acròpolis es 'mouen' cap al nou museu

Ja ha començat el trasllat de més de 300 peces del temple del Partenó i d'altres monuments simbòlics de la civilització cap al nou Museu de l'Acròpolis, a uns 300 metres de distància.

Durant la mudança, que s'allargarà durant tres mesos, es mouran estàtues, frisos, blocs i més de 4.000 objectes petits d'un total de 300 tones que eren a l'antic museu i als seus magatzems.

Els vestigis de l'Acròpolis seran exhibits al nou Museu de l'Acròpolis a partir de 2008, que ha preparat una sala especial per als frisos del temple que són al Museu Britànic de Londres des de fa dos segles i que Grècia demana que se li restitueixin.

Un primer trasllat es realitzà ahir en 25 minuts fins al Teatre Dionisis, al peu de l'Acròpolis, i s'espera continuar la gestió amb una segona etapa i una de tercera fins a dipositar el primer carregament al tercer pis del nou museu, a la sala del Partenó.

Una caixa de metall d'una de les tres grues, especialment dissenyades per dur a terme la delicada operació, penjava a seixanta metres del terra i portava a l'interior una peça de marbre d'unes 2'3 tones: un baix relleu del fris nord del temple, que per primera vegada sortia «del seu entorn natural» després de dos segles i mig.

Fins a 21 caixes amb les relíquies seguiran el mateix itinerari durant les pròximes sis setmanes, si el temps ho permet, i s'ha deixat un marge de tres mesos per completar el procés, que costa 1.606.500 euros, amb una assegurança de 400 milions.

El trasllat es du a terme amb molta cura a causa del vent i del moviment de les grues, unes de les més grans d'Europa. Es desenvolupa molt lentament per evitar xocs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.