algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La ciutat de Palma surt de tapes

Quaranta-dos restaurants fan les seves propostes fins diumenge

Una festa gastronòmica embolcalla aquests dies tots els racons de Ciutat. La tercera edició de Tapalma ja és aquí i enguany arriba amb un nou format molt més proper i accessible per tots els ciutadants. En total són 42 els establiments que, durant cinc dies, oferiran les seves creacions en format breu, o tal i com popularment es donen a conèixer, per les seves tapes. Ahir, durant la presentació, que es va fer al Solleric, se'n varen poder tastar alguns exemples: cruixent de nachos amb magre de porc, pa amb oli amb rostit de vedella, broqueta de pollastre amb pa chapati, tàrtar de boletus i foie o sushi d'arròs amb llet i fruites de la passió.

La proposta enguany és ben engrescadora. A diferència de les dues primeres edicions, que el Tapalma quedava concentrat al recintre del Poble Espanyol, ara són els restaurants que, en les seves dependències, ofereixen aquest petit menú especial al preu d'1 o 2 euros (depenent de la tapa). L'associació empresarial de restauradors de Mallorca ha establert quatre rutes per Palma: Santa Catalina, Plaça d'Espanya, Centre i La Llotja. I en elles queden establerts els diferents locals que s'han adherit a la proposta. Segons Antoni Mas, president de l'associació «un dels objectius és demostrar que estam preparats per ser un destí turístic gastronòmic». Però més enllà dels turistes i de la voluntat de desestacionalitzar la temporada, Tapalma és un plaer pels ciutadants. La tinent de batle, Cristina Cerdó, ho expressà dient que «Tapalma és un motiu, una excusa per sortir al carrer i fer una ciutat més viva».

Entre les propostes: de tots colors. Des de restaurants consolidats amb estrelles Michelin, a tradicionals de tota la vida, propostes de joves cuiners i també vingudes de més enllà de les nostres fronteres. I entre tots ells, com sempre, hi haurà un punt de competitivitat ja que el II Campionat de Tapes també acaba de començar. Així doncs, bona sort i... bon profit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.