algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

L'art «per a majors de 18 anys»

Londres acull l'exposició «Seduïts: art i sexe», destinada a suscitar un debat entre el públic

Londres acollirà una exposició «per a majors de 18 anys» destinada a suscitar un debat sobre les canviants actituds públiques davant de la representació de l'activitat sexual en l'art a través d'imatges explícites que van des dels etruscs fins a Picasso o Andy Warhol.

Seduïts: art i sexe des de l'antiguitat fins al present, es el títol de l'exposició que es pot veure a la galeria del Barbican Centre de Londres del 12 d'octubre al 27 de gener i que, per la seva provocadora temàtica, promet ser un gran imant per al públic adult.

La italiana Marina Wallace, professora del Central Saint Martins College of Arts and Design, de la Universitat de les Arts de Londres, concebé aquest muntatge amb Martin Kemp, professor d'història de l'art d'Oxford, i amb la comissària independent Joanne Bernstein.

Segons explicà Wallace, l'exposició pretén analitzar en primer lloc «l'acceptabilitat» de les imatges de contingut sexual explícit en diferents èpoques i cultures. «El que avui és acceptable, no ho era ahir, i el que avui no ho és, per ventura deixarà de ser-ho en el futur. El concepte de la censura canvia segons la societat, la política i els costums,» assenyala.

Però es tracta alhora d'indagar en «les estratègies visuals dels artistes per fer que les seves obres resultin excitants, interessants», un aspecte que va lligat al concepte de «revelar ocultant,» mitjançant el recurs de vels semitransparents o a mampares, com fan per exemple els gravadors japonesos.

Entre les obres n'hi ha un grup procedent del famós Gabinetto segreto de Nàpols (Itàlia), creat el 1819 pel rei Francesc I de les Dues Sicílies després d'haver visitat amb la seva esposa i la seva filla el Museu Nacional d'aquesta ciutat i de decidir que molts dels objectes exposats s'ocultassin al públic.

Així mateix, a més de nombrosos creadors anònims de l'antiguitat, entre els artistes de diferents èpoques que tindran representació a la galeria londineca de Barbican hi figuren Giulio Romano, Lucas Jordán, Rembrandt, Turner, Fuseli, Fragonard, Gustav Klimt, Utamaro, Hokusai, Rodin, Picasso, Man Ray, Bellmer, Duchamp, Andy Warhol o Jeff Koons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.