muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Maria del Mar Bonet presenta el seu disc més íntim i personal

L'artista recorda amb tristor el seu compay de classe, Toni Roig


La seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) a Palma rebé ahir una de les artistes mallorquines més internacionals del panorama musical, Maria del Mar Bonet. La cantant va analitzar i presentar el seu nou disc titulat Terra Secreta. Aquesta obra recull dotze cançons de caire intimista, de cantants i escriptors contemporanis. «Totes les obres són de grans amics, molt estimats. Algunes les cantava a casa, entre els més propers o per a mi mateixa. En definitiva, és un disc que ha sortit de la meva intimitat».

El nou treball musical, que va sortir al mercat el passat dia 10, coincideix amb el 40è aniversari de l'artista. Bonet assenyala que «tot el que he dut a terme en aquest aniversari i el que faré d'ara fins que acabi l'any ha estat motiu de celebració». La cantant defineix el seu treball com «un disc d'interiors». L'obra ha estat creada en la intimitat, entre amics, enregistrat en un espai petit i amb sons delicats. «He fet el que m'agrada» expressà Bonet, que ha comptat amb els seus músics habituals per a aquest disc. Terra Secreta és un treball amb el qual l'artista assenta els peus a terra i canta a favor de l'amor i en contra de la guerra.

El disc s'obre amb el tema El país secret, una adaptació d'un poema de Robert Graves. Jordi Guardans, Guillem d'Efak, Joan Manel Serrat, Miquel Àngel Riera, Joan Bibiloni i Ovidi Montllor són també protagonistes d'un treball que recupera una de les vessants on Bonet es mou amb llibertat.

La cantant aprofità la roda de premsa per recordar el seu company d'estudis i amic Toni Roig, cantant d'Al-Mayurqa, mort diumenge passat. Parlà d'ell com una «persona molt creativa i un gran artista. He rebut la notícia i vull presentar el meu condol als familiars i amics». L'artista afegí que va conèixer Roig quan «encara no tenia barba». Ambdós estudiaven a l'Escola d'Arts i Oficis i eren amics. «Encara conservo una escultura que ell em va regalar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.