algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Wayne Wang s'endú la Conxa d'Or del Festival de Sant Sebastià

Blanca Portillo ha obtingut el guardó de Plata com a millor actriu

El film A thousand years of good prayers (Mil anys d'oració), del realitzador Wayne Wang, obtingué ahir la Conxa d'Or a la millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, que va concedir a l'actriu espanyola Blanca Portillo la Conxa de Plata a la millor actriu pel seu paper a Siete mesas de billar francés. Precisament, el mateix guardó que rebé el millor actor, el protagonista de la pel·lícula triomfadora Henry O.

El president del jurat, Paul Auster, va donar a conèixer ahir capvespre el palmarès de la 55a edició del Festival, en la qual la Conxa de Plata al millor director fou per a Nick Broomfield per Battle for Haditha. El Premi Especial va recaure en Buddha Collapsed Out of Shame, de la jove iraniana de 18 anys Hana Makhmalbaf. Sobre aquest, Auster destacà que es tracta «del primer llargmetratge d'una directora molt jove que ha impressionat el jurat per l'exquisida fotografia i per l'extraordinària nina Nikbakht Noruz». «És la prometedora estrena d'una directora que esperam que continuï creant obres importants d'ara endavant», apuntà.

Per la seva part, Gràcia Querejeta i David Planell aconseguiren el premi al Millor Guió per Siete mesas de billar francés. Finalment, el jurat va atorgar el seu premi a la Millor Fotografia Charlie Lam per Exodus. Blanca Portillo es mostrà «emocionada i commocionada» per l'obtenció d'un guardó que, segons assegurà, «li sap greu no poder-lo compartir amb Maribel Verdú», ja que assegura que la meitat «és seu». Portillo no pogué recollir el premi en persona, ja que està treballant en el treatre a Madrid. «Me sap molt de greu, però també tenc assumit que el teatre és així. Som una treballadora i avui hi ha funció», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.