nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

El Museu de Mallorca s'uneix a «Art i Ciència» amb un taller gastronòmic

L'activitat, de franc, es realitzarà a l'octubre i versarà sobre el vi, l'oli, les ametles i el formatge

69362
Vista del Museu de Mallorca.


Us imaginau sopar en un museu mentre ho apreneu tot sobre algun dels aliments bàsics de la dieta mediterrània? El pròxim mes ho podreu fer gràcies a la col·laboració del Museu de Mallorca amb el cicle Art i Ciència que ha posat en marxa la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació. L'oli, el vi, el formatge i les ametles són aliments sobre els quals girarà el taller gratuït per a adults que es desenvoluparà durant quatre sessions els dies 10, 17, 24 i 31 d'octubre, de 19.00 a 22.00 hores en el Museu de Mallorca. Com que l'aforament serà limitat, la participació serà només mitjançant inscripció.

«Viandes per ben nodrir» és el títol d'aquesta activitat amb què, segons explica Joana Maria Palou, directora del museu, se cerca que «els usuaris puguin integrar el museu a la vida quotidiana i explicar que els fons dels museus serveixen per conservar el patrimoni, estudiar, investigar, difondre i explicar-nos com a grup social». Els aliments abans citats són «tradicionals en el nostre sistema alimentari i cultural, són aquí des que hi ha memòria, més o menys transformats, tots tenen un registre cultural molt ampli, no solament s'utilitzen per menjar», afegeix Palou. I per això l'activitat s'ha pensat com una combinació de teoria i pràctica. Amb lliçons d'experts i tast d'aliments. Les quatre sessions porten els següents lemes: «Un raig d'oli, benaurances del beure, ametla, fruita blanca i delicada i bons cantons de formatge».

Així mateix, en una proposta que gira entorn dels aliments, tampoc no hi faltarà un tast, «que serà el primer». Després hi haurà una tertúlia en la qual quatre experts parlaran sobre l'aliment que correspongui, sobre la seva essència nutricional des del punta de vista històric, sobre les referències històriques relacionades amb el comerç, amb la seva implantació, de com arribà, la seva transformació i les relacions litúrgiques, iconogràfiques i artístiques.

Els conferenciants seran: Antoni Contreras, metge i investigador de la història de la nutrició; l'acadèmic i historiador Gabriel Llompart, i dues catedràtiques de la Universitat de les Illes, Maria Luisa Sánchez León i Isabel Moll Blanes.

Després de la xerrada arribarà el torn del sopar, que cuinarà el càtering Sol i Vida, amb l'aliment que correspongui. També cada setmana el museu muntarà una petita exposició temporal amb peces del seu fons i en relació amb el vi, l'oli, les ametles o el formatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.