algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La música electrònica arriba ara a Palma amb el suport de Cort

NT07 presenta les noves tendències musicals i digitals a Ses Voltes

Neotokyo té nom de ciutat de còmic, però és «un col·lectiu multidisciplinari» que nasqué com a grup de rock electrònic i s'ha reconvertit en associació cultural. «Poder accedir als diferents recursos que les institucions posen a l'abast dels ciutadans» fou un dels motius principals d'aquesta nova orientació. Recursos que els ha ajudat a organitzar el I Festival de Música Electrònica i Videoart: NT07.

A la presentació del concert, la regidora de Cultura, Nanda Ramon, estigué acompanyada del segon tinent de batle i reponsable de Benestar Social, Eberhard Grosske. Aquest, féu especial menció al fet que NT07 es desenvoluparà «en unes condicions adequades pel que fa a horaris, ubicació i contaminació acústica». En comparació amb el polèmic festival Pitch, Grosske afegí que «la diferència ha estat poder arribar a un acord, entre l'Ajuntament i els organitzadors, respecte a aquests aspectes que són fonamentals».

Ginés Fernández i Jaume Garcias, membres del col·lectiu Neotokyo, volgueren expressar que el festival que se celebrarà avui a Ses Voltes no té ànim de lucre, mentre que el Pitch «estava organitzat per una empresa que sí esperava obtenir grans ingressos amb la celebració dels diferents concerts». A NT07, en canvi, on el públic assistirà de manera gratuïta, «tots els grups musicals han renunciat a cobrar per tal que el festival pugui portar-se endavant».

CtrlAltSupr, Anti, Mömo, Beach Beach, Neosol, Errorvideo o els mateixos Neotokyo, seran alguns dels grups musicals i videojockeys que participaran al festival. Rock electrònic, ambient, noise, hard o videoprojeccions diverses serà el que podrà escoltar i veure el públic del I Festival de Música Electrònica i Videoart.

Des de la cinc de la tarda fins a mitjanit, Ses Voltes es convertirà en el lloc de referència a Palma per a l'experimentació musical, electrònica i digital. La nit tancarà a les sales nocturnes Tocata Club i Casino Royale Club amb les actuacions dels discjockeys components de les bandes.

Per a la regidora de Cultura de Cort «és una satisfacció poder donar suport a iniciatives d'aquest tipus, que enriqueixen la vida cultural de la ciutat i que, a més, estan promogudes des d'associacions ciutadanes que tenen una línia cultural clara». Grosske, alhora, incidí que «cal trobar un equilibri entre aquestes manifestacions i criteris mediambientals i de convivència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.