algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La televisió búlgara enregistra a Sóller un documental sobre Vejdi

Escultures seves fan part de la col·lecció de les Tanques de Can Serra

Ll.GARCIA/M.JOY. Sóller.
Un documental de la televisió de Bulgària dirigit per Vassil Mintchev, que suposa un recorregut mundial per l'obra de l'escultor d'aquest país Vejdi ashidov, «Vejdi», amb motiu dels seus trenta anys de dedicació a l'art, es va rodar ahir a la Vall de Sóller, concretament a la finca de les Tanques de can Serra on hi ha obres de l'artista.

Mintchev enregistrà la col·lecció de Ses Tanques i entrevistà el seu propietari, Pere A. Serra, el qual ja publicà l'any 2006 un article sobre l'obra de Vejdi a un llibre de gran format dedicat a la seva obra.En un entorn que l'escultor qualificà de «magnífic» s'enregistraren algunes seqüències que formaran part d'aquest document. L'escultor anava acompanyat de la seva esposa Sneja Rashidova i també formava part del grup que recorregué Ses Tanques l'esposa del director, l'especialista en expressió teatral Radka Riaskova.

L'obra de Vejdi, nom artístic amb el qual firma totes les seves produccions, està formada principalment per figures antropomòrfiques i zoomòrfiques construïdes en metall que tenen una gran força expressiva.Els treballs de Vejdi, el rastre vital dels quals continuarà ara aquest documental a través d'Espanya, França, Japó, Itàlia i molts d'altres llocs, s'han fet habituals en les trobades artístiques internacionals des de l'any 1978, moment en el qual comença a participar en les exhibicions nacionals al seu país i a l'exterior.Rashidov nasqué a Dimitrovgrad (Bulgària) l'any 1951 i el 1978 es graduà a l'Acadèmia de Belles Arts de Sofia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.