nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'art de l'esgrima i la lluita artística envaeixen el Teatre de Lloseta

Tota casta de combats serveixen per treballar a Gent d'Armes

Espases, sables, mosquets, escuts... tot un sense fi d'armes blanques i objectes diversos són les eines de treball del curs d'esgrima artística que comença el pròxim 1 d'octubre al Teatre de Lloseta i que, amb la companyia Gent d'Armes al capdavant, s'impartirà tots els dilluns de les 20.00 a 22.00 hores.El curs, en el qual es treballen tot tipus de combats i diferents èpoques, com pirates, gladiadors, mosqueters i guerrers medievals, entre altres, està dirigit per Patrick Lombrana, un especialista francès amb més de 15 anys d'experiència en espectacles d'acció en parcs d'atraccions com Eurodisney o Parc Asterix, en teatre, cinema i televisió. A més de tots els seus treballs de doblatge i actor de combat, ha format i dirigit a molts actors al llarg dels darrers anys.

La Sala d'Armes va sorgir de la unió entre el mateix Lombrana i Miquel Suau, director del Teatre de Lloseta, actor i director escènic, que han apostat, per un nou gènere poc utilitzat fins ara al país, el teatre d'acció i moviment.

Ja són quatre els anys de funcionament d'aquest singular curs, en el qual han passat gairebé 40 alumnes, tant actors com gent corrent interessada pel món dels combats amb armes. Encara que és una matèria que s'ensenya per a la formació d'actors, el curs està obert per als majors de 16 anys que vulguin aprendre aquesta disciplina esportiva i cultural, i per a les persones interessades a investigar a través del combat artístic totes les seves possibilitats d'expressió i desenvolupament personal a nivell psicofísic.

La pràctica regular amb les armes blanques desenvolupa els reflexos, la coordinació i la concentració, així com les habilitats psicològiques com són l'audàcia, la tenacitat, l'autodisciplina, la percepció, els càlculs visuals d'espai i temps, sense oblidar el control mental, ja que per assistir a aquest curs cal tenir la ment clara i saber-se el que es fa. «El curs no comporta riscs si se sap el que es fa. Ensenyam a lluitar i a realitzar coreografies amb les armes, el més realista possible, però sense córrer cap risc», va explicar Patrick Lombrana. A més de ser un excel·lent exercici de desenvolupament de les capacitats expressives, també pot convertir-se en una permet una lúdica forma de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.