cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Palma combina el jazz amb els sons clàssics i populars durant la tardor

El programa «Música per Palma» oferirà quinze concerts ben diferents

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma presentà ahir les diverses propostes musicals per al curs 2007/2008. Sota el nom de Música per Palma. Tardor 2007, l'Ajuntament acull tot un conjunt de concerts i actuacions musicals ben diverses.L'Auditòrium, el Conservatori o ses Voltes seran els emplaçaments on es portaran a terme els concerts gratuïts inclosos en aquest programa. La regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, insistí que la difusió d'aquest tipus d'activitats «és molt important perquè tothom sàpiga què és el que s'ofereix a la ciutat».

La Banda Municipal de Palma oferirà durant aquest darrer trimestre de l'any sis concerts de música clàssica. A partir d'aquest dissabte 29 de setembre, l'orquestra tocarà a l'Auditori del Conservatori de Música de les Illes Balears i oferirà obres de Verdi o de Txaikovski, entre d'altres. Juan Giménez Cerezo, director de la banda municipal, destacà «la col·laboració de la Capella Mallorquina i de Rubén Simeó Gizón, una jove promesa de la trompeta». L'orquestra assistirà per Santa Cecília a la trobada de les bandes de música de Palma i al concert de Santa Llúcia a la plaça de Cort el desembre. Així mateix, l'Orquestra Simfònica de Balears farà un concert el diumenge 30 i oferirà obres de Brahms i Bizet. L'acte serà gratuït i es durà a terme a l'Auditòrium de Palma.

A part de la Banda Municipal de Palma i de l'Orquestra Simfònica, el programa Música per Palma oferirà concerts de música jazz i popular. L'Associació Balear d'Amics del Jazz ha col·laborat en la selecció de les bandes de música que animaran ses Voltes els matins dels diumenges de tardor. Entre d'altres, alguns dels grups de jazz que actuaran a ses Voltes són Rafael Aguiló Conficencial Band, Armando's Ensemble.

També la música popular i les ballades seran una de les propostes alternatives per al cap de setmana. Grups com la Revetla d'Algebelí de Muro, Abeniara de Felanitx, Aires de Pagesia de Sant Joan o Tralai de Palma acostaran els sons tradicionals als ciutadans.

Finalment, el dissabte 27, al Casal Solleric de Palma, el grup AlmaStrings oferirà música clàssica, romàntica i barroca, amb els violencels de Joana Gual i Dmitry Struchkov. El recital delectarà els assistents amb sons de violins, violes i contrabaix. AlmaStrings tocarà peces de Mozart, Piazzolla, Copland, Grieg i Elgar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.