algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Un vespre en què l'art també sortí de festa

Els carrers de Palma s'ompliren de gent que pogué gaudir de l'art i de moltes altres coses

Al llarg de la Nit de l'Art, l'activitat és frenètica i l'elenc de propostes i activitats és ben divers. A part de l'obligat passeig per les millors galeries de Ciutat, t'hi pots trobar des de violentes performances i mostres d'art, a agradables concerts de jazz o el màgic i relaxant so d'un didgeridoo. Les galeries ofereixen el seu art, però també ho complementen amb altres activitats que sempre van acompanyades d'una copa, un piscolabis i una bona xerrada on l'art, segurament, sempre n'és el tema protagonista.

La caja Blanca, per exemple, oferí un dels espectacles més contemporanis de la nit. L'artista guatamalenca Regina José Galindo escollí un soterrani del carrer Can Damús per fer una gravació del seu proper projecte. En una petita sala a l'interior de l'edifici, l'artista era maltractada, colpejada i ofegada mentre, de fora, per la finestra, o a través d'una pantalla al patí, la gent s'ho mirava amb aires d'estupefacció i incredulitat.

La cosa es relaxava un poc més avall, dins la plaça de Weyler. Al Caixafòrum, on hi havia també les exposicions de Giacometti i Lee Friedlander, es podia participar en el projecte Dent de Lleó, de l'estudi de disseny gràfic àrea 3 i en la qual, mitjançant una simulació digital, es podia crear una bruixa de paraules que després, amb una bufada, s'expandien per una pantalla gegant que recorria tota la paret del centre.

Encara a al plaça de Weyler, el públic podia gaudir del concert de jazz a càrrec del December Quintet. Era un bon moment per aturar-se, descansar, i continuar gaudint de la maratoninana Nit de l'Art.Un altre tipus de música era el que es podia sentir a la galeria Don Quixotte del carrer de la Concepció on Hernan Livosi oferí un interessant concert de didgeridoo.

Un altre punt actiu de la ciutat era la confluència entre els carrers de Can Salas, Feliu o Pau on es troben galeries com ara Keweing, Maior, Art Studio o SKL, entre d'altres. En aquesta darrera, per exemple s'hi podia contemplar la mostra De todo lo que se pueda atar que es completava amb una performance, devers les 21.30 hores, on es demostrava que, fins i tot les persones, es poden fermar. Damunt un cotxe, en una farola o en qualsevol objecte del mobiliari urbà.

Al carrer de Sant Feliu, la galeria Art Studio oferí un dels espectacles més vistosos de la Nit de l'Art. Al pati de la galeria es produí una simbiosi perfecta entre la pintura, la música, la dansa i les imatges en un colorit espectacle que congregà un públic força nombrós. Així mateix, durant tota la vetlada, a la galeria Art Studio una discjòquei oferí música ben variada, fet que convertí l'espai en un agradable i modern punt de trobada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.