algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Auserón fusiona el rock i la lírica trobadoresca en el Principal

El músic clou els actes de la Diada de Mallorca amb dos concerts

La música vuintantera de Radio Futura i el repertori «caní» de Juan Perro es fusionen en aquesta nova proposta que Santiago Auserón presentà ahir al Teatre Principal de Palma.Vint-i-dos membres de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Barcelona acompanyaren el cantant en aquest acte, que clou les celebracions de la Diada de Mallorca i també es realitzarà avui a les 22 hores. Catorze temes que ahir foren enregistrats en directe al mateix Principal integren aquesta proposta, que ha estat arranjada per Enric Palomar. «He agafat el meu repertori musical i l'he emmarcat dins una tradició de troba de la cançó popular espanyola», explicà el músic durant la presentació del concert. Els temes, coneguts per diverses generacions de ciutadans, es transformen ara en una nova cançó del tot irrecognoscible que provoca «una sorpresa i encís per al públic que participa d'aquest joc».

Auserón, que va compondre bona part del seu repertori com Juan Perro a la casa que té a Santa Maria, reconeix que «el rock ha entregat les armes, ja que no ha lluitat prou», mentre que la música popular juga un paper difícil de qualificar.

«A Espanya no s'ha aconseguit crear una tradició de música popular contemporània», va assegurar, mentre lamentava que no s'hagi consolidat cap circuit artístic en concret. Amb aquestes premisses, Auserón recull el llegat amb Radio Futura i Juan Perro per transformar-lo en un producte trobadoresc alhora que contemporani que li permet «especular amb les idees i amb les cançons».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.