muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Científics de la UIB descobreixen uns pèptids que podrien aportar dades sobre l'origen de la vida

Dos estudis del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) analitzen, respectivament, com les plantes asseguren la supervivència de la seva espècie i el descobriment per part d'un equip d'aquest centre d'uns pèptids que podrien aportar dades sobre l'origen de la vida a la Terra.El primer dels estudis del CSIC formula una regla que explica com les plantes asseguren la supervivència de la seva espècie. El treball apunta que la longevitat de les plantes varia segons les seves dimensions i l'augment de la temperatura. Els autors prediuen que si la temperatura terrestre creix 4 graus, la taxa de mortalitat de cada espècie s'incrementaria un 40 per cent.Els responsables de l'estudi han formulat, per primera vegada, una regla universal per explicar com les plantes són capaces d'assegurar la supervivència de les seves espècies. La investigació ha estat publicada a la revista Proceedings, de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels EUA.

El treball ha estat dut a terme pels científics del Centre Superior d'Investigacions Científiques i els professors de la UIB Núria Marbà, Carlos Duarte i Susana Agustí, que treballa en l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (centre mixt del CSIC i la Universitat de les Illes Balears), a Mallorca, amb finançament de la Fundació BBVA.Segons assenyalà ahir Marbà, «els motius pels quals les plantes moren representen un misteri per a la ciència, perquè tots els organismes vegetals, en absència de pertorbacions, podrien viure de manera indefinida gràcies a la fotosíntesi».

La investigació ha analitzat més de 700 organismes fotosintètics de totes les mides: des del cianobacteri Prochloroccucus, amb mig micròmetre de diàmetre, fins als arbres més grans.Marbà afegí també que els resultats indiquen que les plantes més petites, les que componen el plàncton marí, són les que experimenten taxes de mortalitat més elevades, amb una vida mitjana d'un dia. Aquesta reduïda esperança de vida es compensa amb taxes vertiginoses de creixement poblacional

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.